Første officielle møde i et årti

Israels premierminister Naftali Bennett mødtes med Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi.
Naftali Bennett og Abdel Fattah al-Sisi mødtes i Sharm el-Sheikh 13. september 2021. (Foto: Egyptens præsidentkontor)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 13. september mødtes Israels premierminister Naftali Bennett og Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi i Sharm el Sheikh i Egypten. Det er første formelle møde mellem ledere af de to lande i et årti, skriver Ha’aretz.

Ifølge udtalelse fra det egyptiske præsidentkontor har de to ledere diskuteret «flere bilaterale spørgsmål i forskellige områder», derudover blev det diskuteret «hvordan fredsprocessen mellem Israel og palæstinenserne genoplives».

Egypten har de seneste år spillet en vigtig rolle som mægler mellem Israel og den iranskstøttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007. Derudover arbejder Egypten også for at få langvarig våbenhvile på plads mellem Israel og terrorgruppen Hamas.

Egypten grænser ligesom Israel op til Gaza og ligesom Israel, arbejder Egypten også på at forbedre deres økonomi og genopbygge Hamas-kontrolleret Gaza.

Frem til de historiske Abrahamaftaler blev indgået for et år siden mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, var Egypten og Jordan de eneste arabiske lande med fulde diplomatiske forbindelser til Israel. Læs om Abrahamaftalerne HER.

Abrahamaftalerne har gjort det lettere for Egypten at føre en mere åben og synlig kommunikation med Israel, udtaler israelsk embedsmand. Lige før mødet mellem premierminister Bennett og præsident al-Sisi blev det annonceret at Air Cairo, Egyptens nationale flyselskab, fra næste måned vil flyve direkte mellem Kairo og Tel Aviv.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTo knivstukket ved terrorangreb i Jerusalem
Næste artikelMed dine skattekroner opildner Fatah til “folkeligt oprør” – palæstinensere kvitterede med tre knivangreb mod israelere
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise