Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Første officielle møde i et årti

Naftali Bennett og Abdel Fattah al-Sisi mødtes i Sharm el-Sheikh 13. september 2021. (Foto: Egyptens præsidentkontor)
Israels premierminister Naftali Bennett mødtes med Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi.

Den 13. september mødtes Israels premierminister Naftali Bennett og Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi i Sharm el Sheikh i Egypten. Det er første formelle møde mellem ledere af de to lande i et årti, skriver Ha’aretz.

Ifølge udtalelse fra det egyptiske præsidentkontor har de to ledere diskuteret «flere bilaterale spørgsmål i forskellige områder», derudover blev det diskuteret «hvordan fredsprocessen mellem Israel og palæstinenserne genoplives».

Egypten har de seneste år spillet en vigtig rolle som mægler mellem Israel og den iranskstøttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007. Derudover arbejder Egypten også for at få langvarig våbenhvile på plads mellem Israel og terrorgruppen Hamas.

Egypten grænser ligesom Israel op til Gaza og ligesom Israel, arbejder Egypten også på at forbedre deres økonomi og genopbygge Hamas-kontrolleret Gaza.

Frem til de historiske Abrahamaftaler blev indgået for et år siden mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, var Egypten og Jordan de eneste arabiske lande med fulde diplomatiske forbindelser til Israel. Læs om Abrahamaftalerne HER.

Abrahamaftalerne har gjort det lettere for Egypten at føre en mere åben og synlig kommunikation med Israel, udtaler israelsk embedsmand. Lige før mødet mellem premierminister Bennett og præsident al-Sisi blev det annonceret at Air Cairo, Egyptens nationale flyselskab, fra næste måned vil flyve direkte mellem Kairo og Tel Aviv.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem