I palæstinensiske skolebøger oplæres eleverne til at ofre livet i jihad som martyr. Deres skolebøger er nu værre end dem i Saudi-Arabien, Emiraterne og Qatar. (Illustrativt foto: Kristian Buus, Flickr)

EU fordømmer igen PAs jihad-skolebøger

EU har vedtaget endnu en resolution mod de palæstinensiske myndigheders (PA) jihad-skolepensum finansieret af dine skattekroner.

Til trods for at de palæstinensiske myndigheder (PA) igennem flere år har misbrugt bistand til at udarbejde jihad skolepensum som oplærer skolebørn i at blive terrorister og dø som martyrer, har EU genoptaget bistanden, skrev MIFF i juli 2022.

MIFF har igennem flere år forsøgt at vække politikerne og gøre opmærksom på at dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) blandt andet misbruges til at udarbejde skolebøger som oplære palæstinensiske børn i at blive terrorister, ofre livet i jihad og tage israelske børn, kvinder og mænd med sig i døden. Her er nogle eksempler:

I 2019 oversatte MIFF flere eksempler på hvad palæstinensiske børn lærer i skolen til dansk og norsk

I 2020 truede Eu med at følge Norge og smække kassen i for PA’s skolepensum

EU var også bekymret for hvad palæstinensiske børn lærer i FN’s UNRWA-skoler, da de bruger PA’s skolepensum.

I 2021 kunne en EU-finansieret rapport betalt af dine skattepenge, bekræfte hvad alle tidligere internationale rapporter var nået frem til – PA oplærer palæstinensiske skolebørn i terror, had og antisemitisme

Den 14. juni 2022 skrev MIFF: – EU har igen valgt at bukke under og frigive milliarder til de palæstinensiske myndigheder (PA) trods misbrug af midler til oplæring af skolebørn til terror, vold og had. Som EU-borger er du med til at finansiere forgiftning af palæstinensiske skolebørns hjerner.

Den 5. juli kunne MIFF fortælle at flere EU-parlamentarikere – inkl. Søren Gade havde skrevet et brev til EU-kommissionen og bedt om svar på hvordan EU vil sikre at skatteydernes penge ikke misbruges af PA til at oplære børn i had eller antisemitisme.

Her er seneste udvikling fra IMPACT-se som igennem flere år har monitoreret skolebøger verden over:

EUs nye resolution “fordømmer på det kraftigste” fortsat antisemitisme og oplæring i at blive terrorister i PA’s skolebøger.

EU-resolutionen “understreger, at EU-finansiering skal suspenderes”, hvis misbrug af bistand fortsætter.

PA og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas angriber i deres udtalelser de “falske påstande”, “politisering af humanitær bistand” og “rystende partiskhed” til fordel for Israel.

EU-kommissær udtaler at ændringer i PA’s skolepensum er “afgørende” og lover at “sikre, at pensumreformer inden for en overskuelig tidsramme vil adresserer det problematiske pensumindhold “. Se hendes tale her. Læs transkribering her.

Lovgivere opfordrer til, at EUs finansiering af PAs skolebøger gøres betinget, og beskriver PA-skolebøger som “en vigtig hindring for en løsning på konflikten.”

Det følger EU’s budgetrapport-resolution fra maj 2022, som krævede at PA “nøje granskes” fordi de “fortsat ikke har fjernet oplæring i had” fra deres skolepensum.

IMPACT-se’s rapporter og briefinger til EU-kommissionen og lovgivere har dannet grundlag for handling mod PA- og UNRWA skolebøger.

Læs hele resolutionsteksten her

Se også paragraf 28 og 29 i resolutionen her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp