EU følger Norge og truer med at stoppe finansiering af hadefulde palæstinensiske skolebøger

EU er "bekymret over den fortsatte mangel på effektiv handling mod hadytringer og vold i skolebøger".
Arik Agassi, leder af forskning hos IMPACT-se, viser nogle af de palæstinensiske skolebøger, der fremmer jihad og modvirker fred. (Foto: IMPACT se)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I efteråret 2019 kunne IMPACT-se, et institut som gransker flere landes skolepensum op mod UNESCOs standarder for fred og tolerence i oplæring, vise at nye palæstinensiske skolebøger er meget mere ekstreme end før. Vold, martyrdød og jihad er tema gennem alle tolv år i palæstinensisk grundskole. MIFF oversatte 44 eksempler til norsk og dansk som dokumenterede det.

Da den norske avis, Aftenposten så indholdet i de palæstinensiske skolebøger var konklusionen klar: «Norge støtter skolepensum som fremmer jihad»«Palæstinensiske skolebøger modarbejder fred,» konkluderede avisen i en lederartikel. 5. december bad et flertal i det norske Storting regeringen om at reducere eller holde økonomisk støtte til PA tilbage, hvis ikke de sørger for tilfredsstillende forbedringer i skolematerielet inden for rimelig tid.

Nu følger EU-parlamentet også efter Norge. Den 14 maj. 2020 vedtog de europæiske parlamentarikere en stærk kritisk advarsel mod palæstinensiske skolebøger.

EU-parlamentet «er bekymret over det problematiske indhold i palæstinensiske skolebøger som endnu ikke er fjernet og er bekymret over den fortsatte mangel på effektivt at handle mod hatytringer og vold i skolebøgerne». EU kræver at deres finansiering af det palæstinensiske skolesystem følger UNESCOs standarder for fred, tolerance, sameksistens og ikke-vold.

Resolutionsspunktet med konkret kritik af palæstinensiske skolebøger fik støtte af 402 parlamentarikere. 263 stemte imod og 13 afstod, ifølge en nyhedsmelding fra organisationen IMPACT-se.

EU-parlamentet vedtog også en opfordring til EU-kommissionen om at sikre at EU-midler udelukkende gives til skolebøger og undervisningsmateriale som «reflekterer fælles værdier og fuldstændig følger UNESCOs standarder for at fremme fred, tolerance og sameksistens i skoleundervisning». Dette resolutionspunkt fik støtte af 551 parlamentarikere. 105 stemte imod og 24 var afholdende.

I det norske vedtag fra december blev en pågående granskning af palæstinensiske skolebøger udført af Georg Eckert Institute på vegne af EU nævnt. Flertallet bad «regeringen komme tilbage til Stortinget med en tilbagemelding om resultaterne efter granskningen fra Georg Eckert Institute»

Nå melder Marcus Sheff, leder av IMPACT-se, at EU-kommissionen nægter at offenliggøre Georg Eckert-rapporten.

– Det er meget mistænklig, siger Sheff.

Det er nødvendig at Georg Eckert-rapporten snarest mulig bliver lagt frem for Stortinget, således at stortingspolitikerne kan følge op på vedtaget fra december. Flertallet i Stortinget kan ikke acceptere at indholdet i rapporten bliver hemmeligholdt.

Hvornår mon Danmark følger i Norges fodspor?
Palæstinensisk læsepensum og uddannelse finansieres af dine skattepenge. Ligesom Norge giver Danmark store summer i bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA).

Hjælp MIFF med at afsløre hvordan EU-midler bruges til oplæring i had og fremme af terror mod Israel – meld dig ind i MIFF og få bogen Ta jøden hjem med posten som tak! Klik HER for at blive medlem.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael forbereder sig på en hedebølge
Næste artikelCorona stopper ikke Hamas terrorindustri mod Israel
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise