Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU følger Norge og truer med at stoppe finansiering af hadefulde palæstinensiske skolebøger

Arik Agassi, leder af forskning hos IMPACT-se, viser nogle af de palæstinensiske skolebøger, der fremmer jihad og modvirker fred. (Foto: IMPACT se)
EU er "bekymret over den fortsatte mangel på effektiv handling mod hadytringer og vold i skolebøger".

I efteråret 2019 kunne IMPACT-se, et institut som gransker flere landes skolepensum op mod UNESCOs standarder for fred og tolerence i oplæring, vise at nye palæstinensiske skolebøger er meget mere ekstreme end før. Vold, martyrdød og jihad er tema gennem alle tolv år i palæstinensisk grundskole. MIFF oversatte 44 eksempler til norsk og dansk som dokumenterede det.

Da den norske avis, Aftenposten så indholdet i de palæstinensiske skolebøger var konklusionen klar: «Norge støtter skolepensum som fremmer jihad». «Palæstinensiske skolebøger modarbejder fred,» konkluderede avisen i en lederartikel. 5. december bad et flertal i det norske Storting regeringen om at reducere eller holde økonomisk støtte til PA tilbage, hvis ikke de sørger for tilfredsstillende forbedringer i skolematerielet inden for rimelig tid.

Nu følger EU-parlamentet også efter Norge. Den 14 maj. 2020 vedtog de europæiske parlamentarikere en stærk kritisk advarsel mod palæstinensiske skolebøger.

EU-parlamentet «er bekymret over det problematiske indhold i palæstinensiske skolebøger som endnu ikke er fjernet og er bekymret over den fortsatte mangel på effektivt at handle mod hatytringer og vold i skolebøgerne». EU kræver at deres finansiering af det palæstinensiske skolesystem følger UNESCOs standarder for fred, tolerance, sameksistens og ikke-vold.

Resolutionsspunktet med konkret kritik af palæstinensiske skolebøger fik støtte af 402 parlamentarikere. 263 stemte imod og 13 afstod, ifølge en nyhedsmelding fra organisationen IMPACT-se.

EU-parlamentet vedtog også en opfordring til EU-kommissionen om at sikre at EU-midler udelukkende gives til skolebøger og undervisningsmateriale som «reflekterer fælles værdier og fuldstændig følger UNESCOs standarder for at fremme fred, tolerance og sameksistens i skoleundervisning». Dette resolutionspunkt fik støtte af 551 parlamentarikere. 105 stemte imod og 24 var afholdende.

I det norske vedtag fra december blev en pågående granskning af palæstinensiske skolebøger udført af Georg Eckert Institute på vegne af EU nævnt. Flertallet bad «regeringen komme tilbage til Stortinget med en tilbagemelding om resultaterne efter granskningen fra Georg Eckert Institute»

Nå melder Marcus Sheff, leder av IMPACT-se, at EU-kommissionen nægter at offenliggøre Georg Eckert-rapporten.

– Det er meget mistænklig, siger Sheff.

Det er nødvendig at Georg Eckert-rapporten snarest mulig bliver lagt frem for Stortinget, således at stortingspolitikerne kan følge op på vedtaget fra december. Flertallet i Stortinget kan ikke acceptere at indholdet i rapporten bliver hemmeligholdt.

Hvornår mon Danmark følger i Norges fodspor?
Palæstinensisk læsepensum og uddannelse finansieres af dine skattepenge. Ligesom Norge giver Danmark store summer i bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA).

Hjælp MIFF med at afsløre hvordan EU-midler bruges til oplæring i had og fremme af terror mod Israel – meld dig ind i MIFF og få bogen Ta jøden hjem med posten som tak! Klik HER for at blive medlem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem