Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Københavns Teknik- og Miljøudvalg har stemt ja til Palæstinas Plads på Nørrebro

Alt tyder på Danmark får en Palæstinas Plads et sted på Nørrebro efter forslag fra EL, SF, De Radikale og Alternativet. (Foto: Fred Romero, 15. novemver 2016, flickr)
Forslaget blev stillet af partierne EL, SF, RV og Alternativet. Sagen skal nu videre til afstemning i Borgerrepræsentationen, hvor beslutningen forventes at blive godkendt.

MIFF har skrevet flere artikler om Københavns Kommunes planer om en Palæstinas Plads.

Diskussionerne for/imod en plads har flere gange, været oppe at vende på rådhuset.

Medio juni kunne MIFF fortælle at afstemningen i Teknik- og Miljøudvalget var blevet udsat.

Den 21. august var sagen igen til afstemning – et flertal besluttede her, at Nørrebro vil få en Palæstinas Plads, skriver Berlingske Tidende.

Du kan læse referat af mødet, inkl. hvordan partierne stemte her.

Forslaget blev stillet af partierne EL, SF, RV og Alternativet.

Forslaget gik igennem med seks mod fem stemmer.

Skærmdump: https://www.kk.dk/dagsordener-og-referater/Teknik-%20og%20Milj%C3%B8udvalget/m%C3%B8de-21082023/referat/punkt-18

Line Barfod (EL), der er Teknik- og miljøborgmester udtaler: »Vi har mange i København, som stammer fra Palæstina, og for hvem det vil betyde noget at have et sted i byen, som er opkaldt efter det sted, de selv eller deres familie kommer fra,«

Socialdemokratiet, De Konservative og Venstre stemte imod.

De Konservative påpegede i deres argumentation, at kommunen ikke bør føre udenrigspolitik, og at beslutningen ikke er en del af kommunens praksis eller tradition for, hvordan veje og pladser navngives.

Line Barfod afviser påstanden om at der er tale om udenrigspolitik, samt at København har mange område, der er opkaldt efter lade, byer og områder. Læs MIFF temaside om landområdet Palæstina her.

På spøgsmålet om, hvorvidt kommunen ved at stemme ja til en Palæstinas Plads, i lyset af konflikten mellem Israel og palæstinenserne ikke vælger side, svarer Barfod: »Jeg mener ikke nødvendigvis, at man vælger side i en konflikt, fordi man vælger et konkret navn. Der er også en Israels Plads i København – uden at man vælger side.«

Sagen skal nu videre til afstemning i Borgerrepræsentationen, hvor beslutningen forventes at blive godkendt.

Den 14. august skrev Finn Rudaizky (DF), der er lokal politiker:

Skærmdump: https://www.facebook.com/finn.rudaizky

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem