Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels tak til danskerne blev vandaliseret på Danmarks befrielsesdag – flere politikere er rystede

Israels tak til danskerne for at redde deres jødiske landsmænd under Anden Verdenskrig blev vandaliseret på Danmarks Befrielsesdag, 5. maj 2024. (Foto: Københavns kommune, med tilladelse fra KBH lokal politiker Finn Rudaizky)
Israels tak til danskerne for at redde deres jødiske landsmænd under Anden Verdenskrig blev vandaliseret på Danmarks Befrielsesdag.

Den 5. maj skulle have været en mindedag for Danmarks befrielse fra nazisterne, i stedet blev dagen præget af anti-israelske demonstrationer og vandalisering af Israels tak til danskerne for at redde deres jødiske landsmænd under Anden Verdenskrig.

Desværre er det ikke første gang mindestenen på Israels Plads, beliggende tæt på Nørreport station i hjertet af København er blevet vandaliseret. Pladsen har også været genstand for politiske diskussioner om, hvorvidt der skulle oprettes en Palæstinas Plads. Læs om historien bag Israels Plads her.

B.T.’s mellemøstkorrespondent Jotam Confino skrev på Facebook:

Skærmdump: https://twitter.com/mrconfino/status/1787426102136205461

På billedet ses vandalisering af mindestenen på Israels Plads, 5. maj 2024:

Skærmdump: https://www.dr.dk/nyheder/seneste/politikere-rystede-over-haervaerk-mod-joedisk-mindesten-i-koebenhavn-skam-jer

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen skrev på X: – Har I ingen nedre grænse? Kaste rød maling på mindesten til ære for danskernes hjælp til jøderne. Pro-palæstinensisk demonstration når ufatteligt lavpunkt. Skam jer. Så udansk at skænde mindesmærker.

Rosa Lund fra Enhedslisten skrev på X: – For fanden mand. Og så på et af byens vigtigste mindesmærker. Det er på ingen måde okay!

Formand for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein har også reageret i skarpe vendinger, til Ekstra Bladet udtaler han: – Danmarks Befrielse er hjerteblod for alle danskere. At bruge denne begivenhed til en politisk manifestation er desværre et ærgerligt og splittende signal at sende.

Goldstein kalder hærværket sårende og uacceptabelt og tilføjer: – Mindestenen på Israels Plads, der er rejst for redningen af de danske jøder i 1943, er også vigtig for hele Danmark. Uanset hvilke meninger og følelser man måtte have om de aktuelle begivenheder, er hærværket helt uacceptabelt. Vi kan kun opfordre alle til utvetydigt at tage afstand fra dette sårende angreb, der intet har med den aktuelle situation i Mellemøsten at gøre.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem