Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Danmarks justitsminister på første besøg i Israel

Justistsminister Nick Hækkerup (S) (Foto: Steen Brogaard, folketinget.dk)
Nick Hækkerup er første højtstående dansk minister, der besøger Israel siden Naftali Bennett blev landets premierminister.

Israels ambassade i Danmark bragte i går en pressemeddelelse på deres Facebook-side om at Danmarks justitsminister er på officielt besøg i Israel.

Det er justitsminister Nick Hækkerup første besøg i Israel. Ministeren landede i går, efter han modtog en personlig invitation fra hans israelske kollega, justitsminister Gideon Sa’ar fra partiet Tikvah Chadashah (Nyt Håb).

Det er første gang en højtstående dansk minister besøger Israel, siden landets nuværende regering blev valgt med premierminister Naftali Bennett. Besøget sker samtidig med at Israels regering er i krise efter de i går mistede deres flertal.

Justitstminister Hækkerup vil blandt andet mødes med Israels vice-premierminister og justitsminister Gideon Sa’ar, Israels minister for offentlig sikkerhed, Omer Bar-Lev og Israels transportminsiter Merav Michaeli.

I pressemeddelelsen står der desuden at justitsminister Hækkerup altid har været en ven af Israel og Det Jødiske Samfund i Danmark.

Yderligere står der i pressemeddelelsen at det danske justitsministerium i flere år har haft et ønske om at besøge Israel.

Kampen mod terror, antisemitisme, spredning af had på sociale medier, cybersikkerhed og Danmarks handleplan mod antisemitisme er blandt de emner som vil blive diskuteret.

Justitsministeren vil blive briefet af Israels efterretningstjeneste om terrortruslen og den nuværende terrorbølge i landet. I marts blev Israel udsat for 11 terrorangreb i løbet af marts som kostede 11 personer livet og endnu flere sårede. Derudover vil justitsministeren vil også blive briefet om den generelle geopolitiske situation i Mellemøsten, Abraham-aftalerne og deres postive indflydelse i regionen samt truslen fra Iran mod regionens sikkerhed.

Justitsminister Hækkerup vil desuden besøge Israels Holocaust museum Yad Vashem i hovedstaden Jerusalem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem