Ingen applaus for Lykketoft da han gav støtte til Israels ret til at eksistere

Lykketoft fortalte publikum, at han havde hørt, at konferencen blev arrangeret af Hamas. Det høstede applaus. Lykketoft fortsatte med at sige, at han ikke var til stede for at give støtte til Hamas. Det høstede ingen applaus.
Mogens Lykketoft, MF, Social demokratiet (foto: flickr for Det Radikale Venstres)
Mogens Lykketoft, MF, Social demokratiet (foto: flickr for Det Radikale Venstres)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I lørdags blev den årlige af palæstinensere i Europa afholdt i Brøndby Hallen  – med deltagelse af danske MF’ere.  Den svenske aktivist Tobias Petersson, som leder ”Perspektiv på Israel”,  har fulgt konferencerne i flere år, og fulgt med live-streamingen af dette års konference.  Her er umiddelbare iagttagelser,  som bekræfter, at konferencens mission er mere end hadefuld. Der er virkelig god grund til at være bekymret over danske MF’eres deltagelse – og til at ytre bekymringen til partierne – som MIFF har gjort. Jo flere der gør det, des bedre!

Dæmonisering og slet skjulte kald på tilintetgørelse af Israel
Blandt de dæmoniserende ytringer på scenen var, at ”den zionistiske lobby” kontrollerer medierne, samt at ”zionisten er vores evige fjende”. Det er typiske eksempler på ”den nye antisemitisme” i form af antizionisme.

Der var også et lille skuespil, som bl.a. gik ud på at formidle løgnen, at Israel tilbageholder børn helt ned til 6 år gamle; skuespillet inkluderede børn i de aldre – og var bl.a. rettet mod børnene blandt publikum.

Der var ros til den voldelige ”Great March of Return” (manifestationerne siden marts 2018 for at op til 6 millioner efterkommere af palæstinensiske flygtninge skulle oversvømme Israel med en ”tilbagevenden”) – og der var
ifølge Petersson nogle opfordringer til yderligere vold.

De danske politikere
Der var opfordringer på scenen til, at europæiske palæstinensere og deres lobby skal videreudvikle forholdet til venstrefløjen.

Mogens Lykketoft (Socialdemokratiet) optrådte mere moderat, end man kunne frygte. Lykketoft fortalte publikum, at han havde hørt, at konferencen blev arrangeret af Hamas. Det høstede applaus. Lykketoft fortsatte med at sige, at han ikke var til stede for at give støtte til Hamas. Det høstede ingen applaus.

Lykketoft fortalte publikum, at det rygtes at han går ind for Israels tilintetgørelse – men at dette er løgn, tværtimod støtter han Israels ret til at være til.  Igen var publikum positivt efter første melding – og tavs efter den anden.

Pernille Skipper (Enhedslisten) overgik nok alle forventninger hos publikum og fik ifølge Petersson en meget varm modtagelse.

Som MIFF tidligere har meldt, er Enhedslisten besat af at angribe Israel og at fastholde palæstinenserne i en offerrolle frem for at bidrage noget rigtig konstruktivt til palæstinensernes sag. For at rydde al tvivl, gik hun med et tørklæde, som viser Palæstina fra-Jordan-floden-til-middelhavet.

Pernille Skipper på panelet … læg mærke til tørklædet, som afbilder Palæstina fra-Jordan-floden-til-Middelhavet

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSend din protest til Socialdemokratiet mod Lykketofts deltagelse på Israel-fjendtlig konference!
Næste artikelHr. Mogens Lykketofts deltagelse på Conference of Palestinians in Europe
Avatar
Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!

Ingen indlæg at vise