Macron: – Antizionisme er en moderne form for antisemitisme

Den stigende antisemitisme i Frankrig bekymrer den franske præsident.
Den fanske præsident, Emmanuel Macron er chokeret over forekomsten af antisemitisme i sit land. (Foto: EU Parlamentet)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Antisemitismen er stigende i Frankrig – derfor vil den franske regering forsøge at komme problemet til livs ved at bruge International Holocaust Remembrance Alliance’s definition af, hvad antisemitisme er. Derudover vil regeringen foreslå vedtagelsen af en lov, som skal bekæmpe hatespeech på internettet – udtaler den franske præsident, Emmanuel Macron. Macron understreger også at antizionisme – det vil sige at være imod staten Israel, er en form for antisemitisme.

Macron kom med ovennævnte udtalelser under en årlig middag med en fransk-jødisk organisation. Macron pegede desuden på, at Frankrig og andre europæiske lande oplever “en genopblussen af ​​antisemitisme, som sandsynligvis ikke er set siden Anden Verdenskrig.”, skriver avisen, Yedioth Ahronoth.

Macron sagde at indførelsen af en arbejdsdefinition på, hvad antisemitisme er, vil kunne hjælpe politi, dommere og lærere i deres daglige arbejde.

International Holocaust Remembrance Alliance’s formulering fra 2016 siger blandt andet: “benægtelse af det jødiske folks ret til selvbestemmelse – for eksempel ved at hævde, at staten Israels eksistens er racistisk” er et eksempel på antisemitisme. Præsident Macron er enig i den formulering.

Kritikere af Israel har dog udtalt at formuleringen kan bruges til at undertrykke palæstinensiske rettighedsaktivister.

– Antizionisme er en af de moderne former for antisemitisme. Det er had til jøder som ligger bag fornægtelsen af Israels ret til at eksistere, udtalte Macron. Macron nævnte også antisemitisme baseret på “radikal islamisme”, som en voldsom ideologi, der vinder frem i Frankrigs multietniske, fattige kvarterer.

For få dage siden blev 90 jødiske grave vandaliseret, overtegnet med hagekors og antisemitiske slagord. Præsident Macron viste sin respekt ved at besøge en jødisk begravelsesplads i landsbyen Quatzenheim i Østfrankrig. France 3 television, som transmitterede besøget på Facebook – udtalte at de var tvunget til at afkorte udsendelsen til deres mere end 1,3 millioner Facebook brugere, fordi de var blevet oversvømmet med antisemitiske kommentarer og dødstrusler mod Macron og den jødiske menighed.

Det bor ca. 500.000 jøder i Frankrig, kun overgået af Israel og USA, hvor den jødiske befolkning er større.


Beslægtede artikler på miff.dk

Og på miff.no


Kilde
Oprindelig artikel: “Macron: – Antisionisme er en moderne form for antisemittisme” Oversat af Rika Greenberg.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDette billede kommer som en politisk bombe
Næste artikelIsrael har sendt rumfartøj til månen
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise