Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hadet som skabte Holocaust lever stadig – derfor bør du støtte Israel

Da Israel-venner afholder en støtte demonstration for Israel i Oslo den 8. januar 2009, holder nogle mod-demonstranter deres banner op. Teksten viser sig at være en trussel om at gentage Muhammads massakre på de tre jødiske storfamilier i Khaibar. Læg også mærke til de gule flag fra terrororganisationen Hizbollah (arkivfoto: Odd Østtveit)
Da Israel-venner afholder en støtte demonstration for Israel i Oslo den 8. januar 2009, holder nogle mod-demonstranter deres banner op. Teksten viser sig at være en trussel om at gentage Muhammads massakre på de tre jødiske storfamilier i Khaibar. Læg også mærke til de gule flag fra terrororganisationen Hizbollah (arkivfoto: Odd Østtveit)
Hvorfor støtte Israel? - Fordi løgnene og hadet, som skabte Holocaust lever i bedste velgående. Ved ikke at støtte Israel, udviser man en skræmmende foragt for Jødiske liv.

Der blev heldigvis taget et stærkt opgør med Jødehadet i Vesteuropa efter at nazisterne var nedkæmpet i slutningen af 2. Verdenskrig. I dag er “antisemit” et af de værste prædikater du kan give et andet menneske.

I andre dele af verden, er dette opgør desværre aldrig nået frem.

Snarere tværtimod.

Hvis vi ser på Europas nærmeste naboer i syd, araberne i Nordafrika og Mellemøsten, oplever jøderne en stærkt intensiveret diskriminering, forfølgelse og vold efter at krigen var slut, og specielt efter at de europæiske kolonimagter trak sig fra området. Dette endte op med, at antallet af jøder i den arabiske verden faldt fra ca. 1 million helt ned til under 10.000 indenfor de sidste 75 år. De jødiske samfund i Egypten og Irak – med 3000 år gamle rødder – udgjorde for 75 år siden en befolkning på over 200.000 mennesker. I dag er der mindre end 100 Jøder tilbage i Egypten og måske en håndfuld jøder tilbage i Irak…

Jødernes flugt fra Nordafrika og Mellemøsten er den ukendte mørke historie, som spandt vidt om sig længe efter at Hitlers gasovne blev slukket. Den blev drevet frem af den ideologiske alliance som var skabt mellem nazistiske, arabiske og islamiske ledere i mellemkrigsårene. Alliancen skød stadig nye skud, selv efter 1945. SS-personale på flugt for straf i Europa slog sig ned i Egypten og fik stillinger som rådgivere i det egyptiske militær. Muslimer fra Bosnien, som havde kæmpet på nazisternes side, kastede sig få år efter ind i krigen – kampen imod den genoprettede jødiske stat. Dette kan du læse mere om i bogen som MIFF udgav i 2013, Halvmåne og Hakekors (findes kun på norsk).

Den ideologiske alliance fortsætter også i dag. Mein Kampf er fortsat en bestseller i de arabiske lande. Senest i efteråret 2013 blev der publiceret videoklip på YouTube fra Jordans hovedstad Amman, hvor Hitlers bog og konspirationsløgnene og falskneriet i Zions vises protokoller ligger åbent til salg i boghandler. Opildnelse til had imod jøder og mod Israel er hovedtemaer i tv-serier, som får plads i de bedste sendetider, og dermed store seertal.

Fra de fleste lande rundt omkring i Europa kommer der meldinger om nye bølger af antisemitiske udtryk og voldelige angreb som vi ikke har set sidestykke til siden 2. verdenskrig. I Norge, Sverige, og i lidt mindre grad i Danmark, ser vi de samme tendenser.

Nogle eksempler

Jøderne flygter fra Malmø. Norske Jøder har været udsat for skud mod synagogen i Oslo, molotovcocktails mod synagogen i Trondheim og dødstrusler. I januar 2009 fløde det med glas i Oslos gader. De anti-jødiske og anti-israelske optøjer blev til en norsk mini Krystalnat, hvor der blev ødelagt for flere millioner kroner. Læs artiklen: Krystalnatten er nær os (norsk).

I 2012 blev der udgivet resultaterne af en omfattende undersøgelse af norsk antisemitisme – lavet af Holocaust-centeret for regeringen. 12,5 % af den norske befolkning har “udprægede fordomme mod jøder,” konkluderer forskerne. Lige så mange mener, at jøderne selv bærer skylden for, at de bliver forfulgte.

Så sent som i januar 2013 rapporterede Jyllandsposten, at jødiske børn på en dansk skole skulle holde sig væk fra bestemte områder, og at de blev bedt om at skifte skole – og boliger for at undgå overgreb fra arabiske elever på samme skole. Dette er bare et af eksemplerne på, at det stadig bliver sværere og sværere at være jøde i Europa.

I forbindelse med Israels krig mod Hamas i sommer 2014 blev der en voldsom stigning i antisemitiske demonstrationer og hændelser over alt i Europa – også Norge og Danmark.

I februar 2015 blev en frivillig vagt ved synagogen i København fatalt skudt af en ung dansker fra en palæstinensisk familie. Ved samtlige steder, hvor jøder samles fx til bøn eller uddannelse, er det nøvendigt med bevæbnede vagter.

OBS! Jødehadet i Europa især siden 2013 vokser i et gammel antisemitisk og kristen jøde-fjentlig jordbund med ny gødning især fra Mellemøsten.

I store dele af den muslimske indvandrerbefolkning i Europa er anti- jødiske holdninger stærkt udbredte. Muslimernes had og konspirationer bliver grundigt gødet og vandet med en flodbølge af anti-jødisk propaganda fra de arabiske satellit-tv-stationer, internetvideoer og moskéer.

Ved ikke at støtte Israel og Israels ret til selvforsvar i en sådan situation, udviser man en skræmmende foragt for jødisk liv.

Denne artikel er den 6. af en serie artikler: “Hvorfor støtte Israel” som blev offentliggjort på Miff.no fra og med d. 21. marts 2014. Oprindeligt udgivet på norsk den 13. april 2014. Tilføjelser for 2014-2015 eksempler af Dina Grossman, marts 2018. På dansk ved Inger Irene Hansen, februar 2018. Artiklen bygger på et manuskript til foredraget: Hvorfor i alverden støtte Israel? (norsk – 1 time – 13. november 2013) Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem