Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelske valg afkræfter apartheid-løgnen

En israelsk-arabisk kvinde bruger sin ret til at stemme ved en Jaffa-valgstation uden for Tel Aviv i 2013. (Foto: Israel-projektet)
Arabiske partier har fået 10 mandater i Israels parlament, dvs at der kommer til at sidde 8 israelske muslimer, 1 kristen-israelsk araber og 1 israelsk-druser i det eneste jødiske parlament i verden.

I Apartheid Sydafrika havde sorte sydafrikanere hverken stemmeret eller politiske partier som kunne stille op til valg – ingen sorte sydafrikanske politikere blev valgt ind i landets parlament, skriver Maurice Hirsch i Palestinian Media Watch.

Flere FN-organer, politikere, NGO’er, de palæstinensiske myndigheder (PA) og andre har travlt med at stemple Israel som apartheidstat, hvis der er noget som kan modbevise apartheidløgnen, er det de israelske valg.

Den 1. november gik alle israelske indbyggere uanset religion, etnicitet eller køn til stemmeurnerne for femte gang i løbet af 3 år og 7 måneder. I den forbindelse publicerede Israel Central Bureau of Statistics i tiden op til valget stastisk over de 6,2 millioner israelske vælgere med permanent ophold i land. Statiskken viaer at 77% er jøder, 6% defineres som “andet” og 17% – svarende til 1.044.000 vælgere – er israelske arabere.

Mange israelske arabere lever i blandede byer, og det er umuligt at vide, hvem de stemte på. PMW har lavet en analyse, baseret på statistikker udgivet af Israels centrale valgkomité med afstemningsmønstre i byer og landsbyer hvor der kun bor israelske arabere.

Statistikken viser med al tydelighed at Israel er et ægte demokrati:

– I arabiske bosættelser blev der afgivet 477.552 stemmer af israelsk-arabiske vælgere.
– 66.812 (17%) af de israelske arabere som lever i arabiske bosættelser, stemte på zionistiske partier. De øvrige vælgere stemte på et af de tre arabiske partier, der stillede op til valget.

Ved valget fik de tre arabiske partier, Ra’am, Hadash-Ta’al og Balad, i alt 511.379 stemmer. Partierne Ra’am og Hadash-Ta’al fik stemmer nok til at passere spærregrænsen (3,25%), partiet Balad nåede ikke over spærregrænsen.

De arabiske partier har fået 10 mandater i Israels parlament. Det betyder at der vil sidde 8 muslimer, 1 kristen araber og 1 druser i Israels parlament.

Israel har igen og igen bevist at det er et robust demokrati, det samme kan bestemt ikke siges om PA. Hos de palæstinensiske myndigheder (PA) forskriver loven at valg til PAs præsident og til PA-parlamentet afholdes hvert 4. år. PA har ikke afholdt valg til PAs præsident siden 2005, og PA-parlamentet siden 2006. PAs præsident- og formand Mahmoud Abbas har de seneste 4 år implementeret flere bestemmelser som konsolidere hans parti, Fatahs diktatoriske styre, og udslette selv den sidste rest af palæstinensisk demokrati. De skridt omfattede opløsning af PA-parlamentet og aflysning af valg, efter Abbas indså, at hans parti Fatah ville tabe et valg.

Konklusionen er klar – Israel er en multikulturel, multietnisk og multireligiøs stat hvor alle indbyggere uanset baggrund, etnicitet, religion, politisk overbevisning eller seksuelorientering har stemmeret, det finder du ikke andre steder i Mellemøsten. Husk det næste gang du hører apartheidløgnen mod Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem