Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

PET har bedt alle politikredse om at skærpe sikkerheden for jøder

Antisemitismen i Danmark er steget igennem rigtig mange år, men siden 7. oktober-massakren mod Israel, er hadet mod danske jøder eksploderet. (Foto: Clandestine Stare, 9. august 2007, flickr)
Siden 7. oktober-massakren mod Israel er antisemitismen eksploderet i Danmark.

Antisemitisme er ikke et nyt problem – hverken i verden eller i Danmark, men siden 7. oktober-massakren mod Israel, er antisemitismen eksploderet.

Danske jøder truet som aldrig før

Justitsministeren udtaler om antisemitismen i Danmark:  – Jeg frygter situationen kan komme ud af kontrol.

Folketingsmedlem Frederik Vad modtog henvendelser fra flere hundrede desperate danske jøder: – Jeg har aldrig oplevet noget lignende, udtalte han efterfølgende.

Jyllands-Posten’s chefredaktør Marchen Neel Gjertsen skrev blandt andet om danske jøder, der frygter at sende deres børn i skole.

Dansk journalist udtalte: Jeg tog grueligt fejl – antisemitismen lever i bedste velgående i Danmark.

Der er danske jøder som får dødstrusler, går under jorden, får overmalet deres navn med rød maling, ikke kan sove om natten, får opsat overvågningskamera, ikke tør udtale sig med navn, ikke tør blande sig i den offentlige debat, skjuler deres religion, får hemmelig adresse, gymansieelever som overfuses af andre elever og af lærerne, eksperter der ikke tør udtale sig om konflikten af frygt for deres sikkerhed og journalister som modtager dødstrusler – listen er lang.

I redegørelsen skrevet af Rigspolitiet og Rigsadvokaten til statsministeren, står blandt andet; »Der har siden terrorangrebet ved synagogen i København i februar 2015 været en styrket sikkerhed omkring en række jødiske og israelske interesser i Danmark.«

»Udviklingen i konflikten i Israel og Gaza har skabt fornyet fokus herpå, hvilket har ført til, at PET har udarbejdet en række operative anbefalinger til politiet om blandt andet skærpet opmærksomhed vedrørende sikkerheden omkring israelske, jødiske og palæstinensiske interesser og aktiviteter i Danmark,«

I skrivende stund har politiet rejst sigtelser mod to for at hylde 7. oktober-massakren mod Israel, samt flere igangværende sager og politianmeldelser jf. straffeloven § 136 (tilskyndelse og billigelse af terror), skriver Berlingske Tidende.

Københavns statsadvokat har overtaget sagerne og har bedt PET om at udarbejde en erkææring om Hamas og »karakteren« af terrorgruppen under 7. oktober-massakren mod Israel; »Dette kan blandt andet have betydning ved vurderingen af ytringer i relation til straffeloven § 136,« står der i redegørelsen.

Politiet har registreret 8 anmeldelser og rejst 1 sigtelse, jf. straffelovens § 266b (hadforbrydelser, der relaterer til konflikten). Rigspolitiet kommer ikke nærmere ind på de konkrete sager, men de kan eksempelvis omhandle personer, der er blevet udsat for nedsættende/trudende adfærd på baggrund af deres etnicitet eller religion.

Når det gælder sigtelsen, er den sket efter spredning af had mod jøder på Facebook.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har der været over 100 demonstrationer i Danmark – de fleste af dem havde »propalæstinensisk formål«, ifølge redegørelsen.

Derudover har der været overtrædelser af maskeringsforbuddet og fyrværkeriloven. Fyns Politi har desuden registreret to afbrændinger af israelske flag.

Rigspolitiet slutter redegørelsen med at nævne flere igangværende efterforskninger af sager, hvor levende rotter og mus blev spredt på gulvet af McDonald’s-restauranter; »angiveligt fordi McDonald’s har udleveret mad til israelske soldater«, skriver de.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem