Her ses ukrainske flygtninge lande i Israel, 6. marts 2022. (Foto: Flash90)

Israel åbner for 25.000 ukrainske flygtninge

Derudover forbereder Israel sig på omkring 100.000 jødiske immigranter fra Ukraine og Rusland.

Som en konsekvens af den igangværende krig i Ukraine, har Israel besluttet at 25.00 ukrainere kan opholde sig i landet som flygtninge, oplyser Israels indenrigsminister Ayelet Shaked, skriver Times of Israel.

– Synet af krig i Ukraine og lidelserne som indbyggerne der udsættes for berør os dybt og vi kan ikke se stille til, udtaler indenrigsminister Shaked.

Indenrigsministeren tilføjer at 20.000 af dem som vil få ophold som flygtninge i landet, er ukrainere som allerede befandt sig i Israel før krigen brød ud. Derudover vil Israel give yderligere 5000 ukrainere indrejse mulighed. Som udgangspunkt vil de kunne blive i Israel så længe situationen kræver det.

Udover de 25.000 ukrainske flygtninge, forventes der også at komme flere tusind jødiske flygtninge til Israel i kølvandet på krigen.

I 1950 vedtog Israel loven som hedder Hok Hashvut med udgangspunkt i nazisternes raceteori om at halv og kvart jøder (dvs hvis en af deres forældre eller bedstforældre var jøde) også blev defineret som jøder og derfor skulle myrdes. Med loven om tilbagevending forsøgte Israel at rette op på Shoah (katastrofen) som ramte det jødiske folk under Holocaust. Hok Hashvut giver således folk med jødiske rødder, deres ægtefæller og børn ret til at lave Aliyah (immigrere) til Israel og israelsk statsborgerskab. På den måde villr Israel sørge for at alle jøder i verden altid har en nødhavn i Israel.

Omkring 200.000 ukrainere har ret til at lave Aliyah til Israel jf. Hok Hashvut. Derfor forbereder Israel sig nu på at flere tusind ukrainske jøder vil søge mod Israel i den kommende tid.

Derudover forventer Israel også en Aliyahbølge fra Rusland.

Israel hjælper desuden Ukraine med et felthospital, generatorer til hospitaler, flygtningecentre og 100 tons nødhjælp.

Derudover forsøger Israel også at mægle fred i Ukraine – Ukrainas ambassadør i Israel, Yevgen Korniychuk har takket for mæglingen som han kalder mere værdifuld end våben.

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky har også takket Israel for hjælpen

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp