Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

I ny kampagne fortæller tidligere børnegidsler hvad de blev udsat for i Gaza

En mand ser på kæmpe plakat med nogle af de 250 gidsler, der har siddet fanget i Gaza siden 7. oktober-massakren mod Israel, Jerusalem 22. november 2023. (Foto: Flash90)
12-årige Eitan: - Terroristerne tvang mig til at se de forfærdelige klip, som de havde filmet mens de begik massakren.

Ofer Rosenbaum er en israelsk medieentreprenør, der nu har produceret ny kunstig intelligens genereret kampagne for at vække verden 9 måneder efter 7. oktober-massakren mod Israel, skriver Yediot Ahronot.

Ela og Eitan er to ud af flere babyer og børn, der blev kidnappet af bevæbnede terrorister under massakren. Ela og Eitan var heldige – de blev frigivet i november mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb. Tilbage i Gaza sidder flere små børn fortsat fanget – det vides ikke hvor mange af dem er i live. Røde Kors har hverken besøgt gidslerne eller givet dem nødhjælp og medicin.

Her fortæller 8-årige Ela og 12-årige Eitan deres historie:

Ela Elyakim fortæller: – Terroristerne trængte ind i vores hjem og fangede min familie. Terroristerne skød min far i benet og kidnappede min storesøster og mig til Gaza. Terroristerne tog mig hen til et hjem i Gaza, hvor der lå våben. Jeg græd – jeg var så bange for at de ville slå os ihjel.

Eitan Yahalomi fortæller: – Da vi nåede frem til Gaza, blev jeg slået af folkemængden. Det meste af tiden blev jeg holdt fanget alene og låst inde i et rum. Terroristerne tvang mig til at se de forfærlige klip, som de havde filmet mens de begik massakren. Jeg har set ting som intet barn burde se. Terroristerne råbte af når de græd og truede dem med en pistol.

Siden massakren har der været flere forhandlingsrunder for at få gidslerne frigivet, men Hamas har nægtet at frigive gidslerne. Hamas har erkendt at de ikke ved, hvor mange gidsler er i live.

Udover de mere end 1.200 masskre-ofre, der blev brutalt myrdet af terroristerne, blev mindst 250 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd kidnappet til Gaza. Siden er få gidsler, blandt dem Ela og Eitan blevet frigivet. Siden massakren er de jordiske rester af flere massakreofre, man havde troet var blevet kidnappet, blevet identificeret. Israels forsvarshær (IDF) har fundet flere myrdede gidsler i Gaza. IDF har også reddet få gidsler hjem i komplicerede redningsoperationer. I dag menes der er at være 120 gidslerne tilbage i Hamas-enklaven. Det yngste gidsel er lille Kfir som var en baby da han blev kidnappet. Det ældste gidsel er 86-årige Shlomo som overlevede Fahud-massakren mod Iraks jøder i 1941.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem