Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fatah: – Hamas stjæler nødhjælp og dræber nødhjælpsarbejdere

Her ses lastbiler fyldt med nødhjælp eskorteret af bevæbnede palæstinensere på vej til distribution i Gaza, 8. marts 2024. (Foto: Majdi Fathi/TPS)
Partiet som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder anklager terrorgruppen for at stjæle nødhjælp fra indbyggerne i Gaza.

Fatah er partiet som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA). I forbindelse med Oslo-aftalerne (1993) mellem Israel og palæstinenserne, blev parterne enige om at oprette et palæstinensisk selvstyre og dermed så de palæstinensiske myndigheder (PA) dagens lys. Siden har PA misbrugt milliarder af skattekroner fra EU, Danmark, Sverige, Norge og andre donorlande til deres terror- og propagadakrig mod Israel.

Fatah og Hamas i Gaza – i 2005 trak Israel sig helt ud af Gaza og enklaven blev overtaget af Fatah. I 2006 vandt Hamas valget og i 2007 begik terrorgruppen et blodigt kup mod Fatah og tog kontrollen over Gaza. Siden har Fatah kun haft kontrol over Område A & B i Judæa og Samaria. Hamas har som erklæret mål at udslette Israel med alle midler, inkl. massakre, terrorangreb, raketangreb, voldtægter og kidnapninger. Den 7. oktober 2023 udsatte Hamas Israel for den værste massakre mod jøder siden Holocaust.

Fatah anklager Hamas for at skabe fødevarekrise i Gaza, på Fatah’s tv-kanal, anklagede partiet terrorgruppen for bevidst at dræbe nødhjælpsarbejdere og stjæle nødhjælp for at skabe en fødevarekrise i Gaza. I deres rapportage, fortalte Fatah at Hamas angriber og dræber nødhjælpsarbejdere samt stjæler mad og vand for at sende fødevarepriserne på himmelflugt. Fatah udtalte: – De angreb nødhjælpsarbejdere og dræbte flere af dem for at stoppe deres aktiviteter. Hamas vil sikre sin kontrol over nødhjælpen for at få fødevarerpriserne til at stige.

Nødhjælp ender på det sorte marked, israelske og internationale medier har rapporteret at det meste af nødhjælpen til Gaza, ender på det sorte marked i til skyhøje priser som kun de færreste kan betale.

Hamas angriber nødhjælpsarbejdere i Gaza og har henrettet en lokal klanleder som ville hjælpe med nødhjælpsdistribution.

Vil skabe fødevarekrise i Gaza, Hamas’s strategi er at få det internationale samfund til at kritisere Israel. Selvom der er flere beviser på, at Hamas stjæler nødhjælpen, får Israel skylden for ikke at sikre nødhjælp til indbyggerne.

Israels nødhjælp til Gaza har slået rekord, siden november har Israel sørget for, at omkring 21.000 lastbiler med 390.000 tons nødhjælp er kommet ind i Gaza, men uanset hvor meget nødhjælp Israel sender ind i Hamas-enklaven, kritiseres de for at det ikke er nok.

Se Fatah’s rapportage i klippet, inkl. et Al-Jazeera indslag med en Gaza-indbygger som klager over, at Hamas stjæler nødhjælpen:


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem