Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske flygtninge og jøder i samlet stemme om Pesach-bordet i København: Lad gidslerne gå!

På billedet ses 4-årige Ariel Bibas, han blev kidnappet af bevæbnede terrorister til Gaza med sin baby lillebror og deres forældre under 7. oktober-massakren mod Israel. Det vides ikke om familien er i live. I aftes blev Ariel og de øvrige gidsler mindet af Chabad i København.
I aftes sagde traumatiserede israelske flygtninge, jødiske flygtninge fra Ukraine, danske jøder og jødiske turister på besøg i Danmark i samlet stemme: - Lad gidslerne gå!

Som MIFF skrev i går, markeres Pesach (påske) i 2024 i Israel- og diasporaen fra solnedgang den 22. april til solnedgang den. 30. april. I år fejrer det jødiske folk pesach med et meget tungt hjerte. Pesach er en af de vigtigste helligdage i den jødiske kalender som normalt er fyldt med glæde over overgangen fra at være Faraos slaver i Egypten til at være et frit folk i Zion (Israels land).

Trist Pesach markeret i København i skyggen af massakren, den 7. oktober 2023 blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, men massakren ramte alle israelere på tværs af religion, tenicitet, køn og alder hårdt. I år er Pesach-fejring en trist påmindelse om at 133 gidsler forstat sidder fanget i Gaza. Gidslerne blev kidnappet af bevæbnede terrorister under massakren som kostede over 1.200 forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd livet.

I hjertet af København blev de 133 gidsler mindet af Chabad og hver Pesach-gæst “adopterede” ét gidsel ved siden af sin Pesach-tallerken. Gidslerne blev ikke glemt!

Tung stemning, stilhed og smil gennem tårer i hjertet af København, rundt om Chabad’s Pesach borde sad dybt traumatiserede israelske flygtninge-småbørnsfamilier, jødiske flygtninge-familier fra Ukraine, danske jøder og jødiske turister på besøg i Danmark. Overalt blev gidslerne mindet og talerne holdt i løbet af aften mindede gæsterne om intet er som det burde være.

I aftes sagde Israelske flygtninge og jøder i samlet stemme om Pesach-bordet i København: Lad gidslerne gå!

Også foran Chabad-House i København mindes gidslerne. På billedet ses baby Kfir på den store plakat som markede hans 1. års fødselsdag den 18. januar 2024. Kfir var 9. mdr da bevæbnede terrorister kidnappede ham med sin bror og deres forældre – det vides ikke om lille Kfir eller hans familie er i live. Ingen international organisation har besøgt gidslerne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem