Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels nødhjælp til Gaza slår rekord

Her ses maskerede og bevæbnede palæstinensere på en nødhjælpskonvoj i Gaza, 3. april 2024. (Foto: Flash90)
I går kom 322 lastbiler med nødhjælp ind i Gaza.

Koordinatoren for regeringsaktiviteter i territorierne (COGAT), der er afdelingen i Israels forsvarsministerium, der blandt andet har ansvaret for nødhjælp, udtaler at 322 lastbillæs med nødhjælp kørte ind i Gaza i går.

Det er den største mængde bistand sendt Gaza på én dag, siden krigens begyndelse efter 7. oktober-massakren mod Israel. Ifølge COGAT bestod omkring 70% af nødhjælpen af mad.

For få dage siden besluttede Israel at øge nødhjælpen til Gaza yderligere og genåbne Erez-grænseovergangen som blev ødelagt under 7. oktober-massakren, da flere tusind terrorister stormede ind fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd.

Israel har også taget skridt til effektivisering af ​​nødhjælpsinspektion og åbnet op for, at Ashdod havn kan modtage nødhjælp samt transportering af nødhjælp fra Jordan gennem Israel.

Siden november har Israel sørget for, at omkring 21.000 lastbiler med 390.000 tons nødhjælp er kommet ind i Gaza, men hjælpeorganisationer mener, at der skal mere til.

Nødhjælpsdistribution af nødhjælpen i Gaza har voldt problemer og ofte er nødhjælpen blevet stjålet af terrorgrupper.

I nogle tilfælde har FN og andre hjælpeorganisationer undladt distribution af over halvdelen af ​ nødhjælpen i Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem