Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Sådan vil Israel sørge for at Hamas ikke stjæler nødhjælp

Her ses lastbiler fyldt med nødhjælp kører gennem Salah al-Din gade i Deir Al-Balah, på vej til distribution i den nordlige del af Gaza, 8. marts 2024. (Foto: Majdi Fathi/TPS)
Israels forsvarshær har åbnet ny korridor for at få nødhjælp igennem til indbyggerne i Gaza

Israels forsvarshær (IDF) har åbnet ny korridor for at få nødhjælpen frem til de nordlige dele af Gaza, skriver Times of Israel.

Indtil nu blev nødhjælpen for det meste leveret via grænseovergangene Kerem Shalom og Rafah, beliggende i den sydlige del af Gaza.

Der har været store udfordringer med at få nødhjælpen frem til indbyggerne i Hamas-enklaven. Terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2006, har stjålet en stor del af nødhjælpen, inden den nåede frem til de nordlige dele af enklaven. Derfor har IDF taget skridt til at forhindre Hamas og andre i at plyndre nødhjælpen.

For nylig blev en konvoj med seks lastbiler transporteret gennem en ny militærvej uden for Kibbutz Be’eri (kibbutzen var en af de mange kibbutzer, der blev hårdt ramt af 7. oktober-massakren). Vejen blev oprindeligt bygget, så IDF kunne udføre operationer i de nordlige og centrale dele af Gaza.

IDF udtaler, at lastbilerne med nødhjælp fra FN’s Fødevareprogram (WFP) tog den nye rute for at undgå at blive plyndret af Hamas. Det var Israels politiske ledelse, der havde bedt IDF om at afprøve nye måder at bringe nødhjælp frem til indbyggerne.

En talsmand for FN’s fødevareprogram udtaler at konvojen transporterede mad til 25.000 indbyggere i Gaza by. Det var første gang siden 20. februar, at WFP leverede fødevarer til de nordlige dele af Gaza. Derfor har andre leverandører sikret, at indbyggerne modtog nødhjælp i perioden.

Fra februar og frem til medio marts er over 200 lastbillæs med nødhjælp blevet leveret til det nordlige Gaza. Den private sektor har sørget for hovedparten af ​​leverancerne.

I løbet af de seneste fem måneder er der kommet 16.000 lastbiler med over 300.000 tons nødhjælp ind i Gaza. Alligevel vil Israel sørge for, at endnu mere nødhjælp kan komme ind til indbyggerne.

For nylig transporterede Marokko 40 tons nødhjælp ind i Gaza via Israels lufthavn. Israel har også aftalt, at der kan transporteres mere nødhjælp ind i enklaven fra Jordan via Israel til Gaza.

Derudover bliver der også leveret nødhjælp til Gaza via flydrop og til søs.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem