Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel vil øge nødhjælpen til Gaza yderligere

Her ses lastbiler fyldt med nødhjælp eskorteret af bevæbnede palæstinensere på vej til distribution i Gaza, 8. marts 2024. (Foto: Majdi Fathi/TPS)
Israels krigskabinet har også besluttet at genåbne Erez-grænseovergang og checkpoint i Ashdod havn.

Som en direkte konsekvens af Israels fejlangreb mod en nødhjælpskonvojHamas-kontrolleret Gaza, har Israels krigskabinet besluttet at tage “øjeblikkelige skridt” til at øge nødhjælpen til Gaza. Israel forventes også at genåbne Erez-grænseovergang og checkpoint i Ashdod havn, skriver i24NEWS.

Israel krigskabinet udtaler: – Øget nødhjælp vil forhindre en humanitær krise og er nødvendig for at sikre fortsættelsen af kampene og opnåelsen af krigens mål. I lyset af det vil Israel midlertidigt lade humanitær hjælp komme ind i Gaza via Ashdod havn og Erez-grænseovergang. Derudover vil Israel øge levering af nødhjælp via Jordan gennem Kerem Shalom-grænseovergang.

Adrienne Watson, der er talsmand for Det Hvide Hus’ Nationale Sikkerhedsråd, hilser beslutningen velkommen og udtaler, at planen “skal implementeres fuldt ud og hurtigt”.

Watson tilføjer: – Som præsidenten også har sagt, vil USA’s politik angående Gaza blive bestemt ud fra vores vurdering af Israels handling når det gælder nødhjælp og andre skridt, inkl. skridt til at beskytte civile og nødhjælpsarbejdernes sikkerhed.

Ben-Gvir, der er Israels minister for national sikkerhed er imod beslutningen og udtaler at: – Krigskabinettets beslutning blev ikke sent til afstemning.

Ben-Gvir er en ud af flere israelske politikere, der ikke støtter beslutningen og er skuffede over den manglende afstemning.

Ben Gvir opfordrede til at starte IDF-operationen i Rafah og kræve gidslerne frigivet som betingelse for levering af nødhjælp til Hamas-enklaven: – Vi skal have vores gidsler hjem og må kræve dem frigivet som betingelse for levering af nødhjælp til Gaza. I stedet sender vi endnu mere udstyr til Gaza som vil ende i Hamas’ hænder. Vi skal ind i Rafah nu!

7. oktober-massakren mod Israel er den direkte årsag til Israels krig mod Hamas i Gaza:

Mord, voldtægter, tortur og kidnapninger, den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza. Terroristerne myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Flere tusind blev såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Israelske flygtninge – også i Danmark, massakren har efterladt Israel i chok og sorg – omkring en halv million israelere er blevet flygtninge, flere af dem er flygtet til Danmark. Flere hundrede tusind israelere trues også af økonomisk ruin.

Israel under angreb fra flere fronter, siden massakren er Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra flere fronter. Israel udsættes også for international dæmonisering fra FNmedierpolitikereNGO’er og andre – listen er lang.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem