Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF-chef beklager angreb som dræbte nødhjælpsarbejdere

En palæstinenser undersøger vraget efter Israels fejlangreb mod en nødhjælpskonvoj, 2. april. (Foto: Flash90)
IDF's chef siger at fejlangrebet skete om natten under komplekse forhold, men at det aldrig burde være sket og tilføjer at: - Vi er dybt kede af det.

Herzi Halevi, der er øverstkommanderende i Israels forsvarshær (IDF) har udstedt en undskyldning efter et Israel ved fejl angreb en nødhjælpskonvoj i Hamas-kontrolleret Gaza. IDF’s chef tilføjer at angrebet skete efter “fejlidentifikation”, og hændelsen derfor vil blive grundigt undersøgt og erfaringerne vil blive draget heraf.

Tre biler fra organisationen World Central Kitchen blev sent den 2. april angrebet af israelske droner og 7 nødhjælpsarbejdere blev dræbt. Hændelsen har affødt stærke reaktioner internationalt og Israel har lovet at foretage en grundig undersøgelse af hændelsen.

Israelske politikere har også udtrykt beklagelse over den tragiske hændelse.

IDF’s chef understreger, at angrebet på ingen måde var direkte rettet mod World Central Kitchen (WCK), som de har et godt samarbejde med. Organisationen har også bidraget med to millioner måltider til israelere ramt af 7. oktober-massakren mod Israel.

IDF’s chef understreger: – Lad mig være meget tydelig. Angrebet var ikke målrettet mod WCKs hjælpearbejdere. Det var en tragisk fejl, som skete efter fejlidentifikation, om natten, i en krig under meget komplekse forhold. Men det skulle aldrig være sket.

IDF siger, at de allerede har indført foranstaltninger for at undgå lignende tragiske hændelser fremadrettet. IDF udtaler: – Vi vil fortsætte med at tage øjeblikkelige foranstaltninger i brug for at sikre, at der gøres mere for at beskytte humanitære hjælpearbejdere.

Et uafhængigt organ vil undersøge hændelsen og vil inden for kort tid fremlægge sine resultater. Halevi siger, at IDF straks vil implementere konklusionerne og dele dem med WCK og andre relevante organisationer.

IDF’s chef understreger at: – Vi er i krig med Hamas – ikke indbyggerne i Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem