Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Kend dine venner

Familie og venner siger farvel til israelsk-filippinske Cedric Green som belv dræbt i Khan Yunis (Gaza), da et panserværnsmissil ramte bygningen han befandt sig i. (Foto: Eitan Elhadez-Barak/TPS), Tel Aviv, 25. januar 2024.
Dr. Mordechai Kedar: - Siden 7. oktober-massakren, har Aserbajdsjan været et af de eneste lande som står på Israels side

Dr. Mordechai Kedar er israelsk forsker med spciale i arabisk kultur, fremtrædende mellemøstforsker, lektor ved Bar-Ilan University, vicepræsident hos NEWSRAEL, kommentator for flere medier og sidder i bestyrelsen hos Dona Gracia Center for Diplomacy.

Her er Dr. Kedars kommentar på det internationale samfunds Israel-dæmonisering og de få lande, der skiller sig ud:

Israel står midt i krig og raketangrebene fra Libanon regner ned over os. Vi forsøger at forsvare os mod hensynsløse terrorister, som massakrerede, lemlæstede, voldtog og brændte over 1.200 israelere under 7. oktober-massakren, alligevel udsættes vi for grov dæmonisering af det internationale samfund.

Kend dine venner, USA’s præsident, Joe Biden kaldte Israels reaktion på krigen i Gaza “over the top”. Nordirlands nyvalgte første minister, Michelle O’Neil, udtalte at “Hamas i sidste ende vil blive set som en fremtidig partner for fred.” Frankrigs præsident Emmanuel Macron sagde, at Israels mål om at bekæmpe terror ikke betød, at “de må udjævne Gaza”.

Nardia Harman som er flygtninge- og migrantrettighedsforsker hos Human Rights Watch (HRW), sagde for nylig: “At tvinge over en million fordrevne palæstinensere i Rafah til igen at evakuere uden et sikkert sted at tage hen, ville være ulovligt og have katastrofale konsekvenser. Der er ingen sikre steder at tage hen i Gaza. Det internationale samfund bør tage skridt til at forhindre yderligere grusomheder.”

Hovedhistorien i BBC er en artikel med titlen “Indbyggerne i Gaza lever af dyrefoder og ris, efterhånden som maden svinder ind.” En af tophistorierne på CNN er “Pigen, der blev fanget i en bil med døde slægtninge, efter den kom under israelsk beskydning, blev fundet død.” I den ledende artikel i Le Monde står der: “Benjamin Netanyahu kræver evakuering af civile og ødelæggelse af Hamas i Rafah. Ifølge FN er der over 1,3 millioner palæstinensere i området.”

Global dæmoniseringskampagne, verden over udsættes Israel for dæmonisering. De seneste dage er anti-israelske protester skyllet ind over 54 marokkanske byer. Marokko var blandt de arabiske lande som underskrev de historiske Abraham-aftaler med Israel i 2020. At der er anti-israelske protester der, betyder at situationen for Israel er ti gange værre i andre muslimske lande, som ikke har fred med Israel. Samtidig så vi studerende i Storbritannien i protester med krav om, at institutioner trækker støtten til virksomheder som BAE Systems, der yder våben og forsvarsstøtte til Israel, skriver Dr. Kedar i Israel Hayom.

For få dage siden samledes anti-israelske demonstranter tæt på Columbia University og stødte sammen med politiet. Samtidig marcherede flere tusind demonstranter mod Israel i London. De nævnte eksempler er toppen af isbjerget på den fjendtlighed, som Israel udsættes for af det internationale samfund. Dæmoniseringen af Israel rammer også verdens jødiske samfund, der udsættes for stigende had.

En sand Israel-ven, der er langt mellem de Israel-venlige lande, men et af dem er Aserbajdsjan. i det hovesageligt shiamuslimske land, er antisemitisme et fremmed – jødehad findes ikke i Aserbajdsjan. Tværtimod har de stået på Israels side og forsynet den jødiske stat med 40 % af sin olie forsyning, mens vi kæmper mod terrorgruppen Hamas. Der vil sikkert være dem som påstår at forholdet mellem vores lande blot er et “olie for våben” forhold. Jeg er ikke enig og mener at forholdet rummer meget mere end det. Samarbejdet er så meget mere end et strategisk samarbejde.

2.700 års venskab, de første jøder som kom til Aserbajdsjan var flygtet deres babylonske eksil. Mens jøder i andre lande blev udsat for voldsom undertrykkelse, levede de i tryghed i Aserbajdsjan (med undtagelse af forfølgelserne begået af Nadir Shah og det sovjetiske regime). Til trods for at de fleste indbyggere er shiamuslimske, har de stor respekt for deres jødiske landsmænd. Det gælder også landets regering med præsident Ilham Aliyev i spidsen, som netop har vundet sin femte præsident-periode.

Pavel Elizarov som er formand for den israelske sammenslutning af bjergjøder fra Kaukasus, generaldirektør for den parlamentariske lobby for bjergjøder og rådgiver for udenrigsministeren i spørgsmål om jøder fra Kaukasus, har lykønsket landets præsident med sin seneste valgsejr.

Det gjorde han, fordi præsidenten og hans afdøde far, Heydar Aliyev, spillede en vigtig rolle i genopbygningen af jødisk liv efter Sovjetunionens fald. De finansierede genopbygningen af synagoger, driften af jødiske skoler og andre aktiviteter. Amerikanske jøder kan kun drømme om, at præsident Biden ville finansiere sine jødiske samfund med amerikanske skattepenge, som præsident Aliyev gør for sit jødiske samfund.

Fordømte 7. oktober-massakren, Aserbajdsjans regering fordømte massakren officielt og har stået på Israels side lige siden. Mens anti-israelske demonstranter marcherer i New York og London, finder du ikke samme stemning i Baku. Indbyggerne er naturligvis meget kede af de civile lidelser i konflikten, men har ikke en forudindtaget Israel-holdning. Aserbejdsjan skiller sig ud i forhold til de fleste lande og derfor bør vi værne om venskabet mellem vores lande.

Det skal tilføjes at få EU-lande som Ungarn og Tjekkiet normalt også står side om side med Israel mod EU’s anti-israelske beslutninger, slutter Dr. Kedar.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem