Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

I Jordan kan du spise på restaurant som hylder massakren mod Israel

I Jordan kan du spuse på en nyåbnet restaurant som hylder 7. oktober-massakren mod Israel. (Foto: Skærmdump)
Yair Lapid: - På tide at stoppe hyldest af 7. oktober-massakren. Vi forventer at den jordanske regering vil komme med en offentlig fordømmelse.

Omfanget af hvad Israel blev udsat for under 7. oktober-massakren, vokser for hver dag der går. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Israelere kalder dagen for den sorte Shabbat. Den dag blev over 1200 israelske-jøder og israelske-arabere myrdet, voldtaget eller kidnappet til Gaza. Mordene er så bestialske at ord ikke kan beskrive dem. Mange blev voldtaget og udsat for bestialsk tortur før de blev myrdet. Massakren blev filmet af terroristerne og freelance journalister og delt på sociale medier – massakren er den værste mod jøder siden Holocaust. Israel er et land efterladt i chok, sorg og vrede.

Knap en fjerdel af israelere lider af PTSD og knap en halv million er flygtet fra krigen til udlandet – flere af dem til Danmark.

I 1994 indgik Israel og Jordan en fredsaftale, men siden er freden mellem de to nabolande blevet en kold fred.

Nu kan du spise på en nyåbnet restaurant i Jordan som hylder 7. oktober-massakren:

Yair Lapid som står i spidsen for Israels politiske opposition har reageret i kraftige vendinger: – På tide at stoppe hyldest af 7. oktober-massakren. Vi forventer at den jordanske regering vil komme med en offentlig fordømmelse.

Klippet af restaurant «7. oktober» med ansatte hvor navnet også er trykt på deres tøj, har skabt stor vrede i Israel.

Vil ikke ændre navnet – restauranten skriver på deres Facebook-side at navnet blev valgt i en konkurrance og at de ikke vil ændre det.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem