Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tretten soldater dræbt under kampe i Gaza

Ariel Reich, Adi Danan, Halel Solomon, Erez Mishlovsky, Lior Siminovich og Roei Dawi er nogle af de dræbte IDF-soldater i Gaza 31. oktober. (Foto: IDF)
- Vi betaler en høj pris, men det er en pris vi må betale, siger forsvarsminister Yoav Gallant.

7. oktober-massakren i Israel, vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 5,000 blev såret, utallige savnes fortsat og mindst 240 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb fra i sær Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

Som en konsekvens af massakren, er Israels forsvarshær (IDF) gået ind i Gaza.

I skrivende stund er 13 israelske soldater blevet dræbt under hårde kampe i Gaza.

Blandt de dræbte soldater er Pedayah Mark, han blev reddet af en palæstinensisk mand og hans kone efter et terrorangreb i 2016, hvor hans far blev dræbt.

De øvrige dræbte israelske soldater hedder Roi Sargosti, Ariel Reich (24) fra Jerusalem, Asif Luger (21) fra Yagur, Adi Danan (20) fra Yavne, Halel Solomon (20) fra Dimona, Erez Mishlovsky (20) fra Orani, Adi Leon (20) fra Nili, Roei Dawi (20) fra Jerusalem, Ido Ovadia (19) fra Tel Aviv og Lior Siminovich (19) fra Herzliya.

Flertallet af soldaterne blev dræbt, da det pansrede køretøj, de kørte i, blev ramt af en panserværnsmissil affyret af en af Hamas-terrorister.

To andre soldater blev dræbt i kamp, efter israelske styrker var rykket ind i Gaza. Israels forsvarsminister Yoav Gallant siger, at der betales en megethøj pris i menneskeliv, men at der ikke er andet valg.

– Kampene i Gaza kræver desværre en meget høj pris i menneskeliv. Vi er forberedt og klar til en lang og kompleks kampagne, der vil kræve mod, beslutsomhed og udholdenhed. Vi skal vinde kampen, siger forsvarsministeren.

Premierminister Benjamin Netanyahu kondolerer de efterladte familier: – Hele Israel omfavner jer, de efterladte, fra bunden af vores hjerter. Vi er alle med jer i en meget svær tid. Vore soldater faldt i en uretfærdig krig, en krig vi blev tvunget til at kæmpe for at kunne beholde vores hjem, siger Netanyahu og fortsætter: – Jeg lover alle Israels inbbyggere: Vi vil fuldføre opgaven og fortsætte til vi har sejret, siger han om krigen mod Hamas.

IDF bevæger sig nu længere og længere ind i den Hamas-kontrolleret enklave. I går blev over 50 Hamas-terrorister dræbt i kampe med israelske soldater i Hamas’ højborg Jabaliya i den nordlige del af Gaza.

IDF har gennemført luftangreb i området, hvor Hamas-lederen Ibrahim Biari og andre terrorister blev dræbt. Biari var en af dem, der havde planlagt 7. oktober-massakren i Israel.

Hamas hævder at flere civile blev dræbt under luftangrebet. Ifølge lokale kilder og israelske medier, blev flere af de civile dræbt, da Hamas’ underjordiske terrortunneller kollapsede.

Ud over at neutralisere så meget af Hamas’ militære kapacitet som muligt, forsøger IDF også at befri de over 240 gidsler, der holdes fanget af Hamas, inkl. 30 børn.

Ori blev første gidsel reddet hjem fra Gaza af IDF

– Jeg har et vigtigt budskab til alle gidslerne og deres familier. Vi, IDF og Shin Bet (Israels interne sikkerhedstjeneste), er alle forpligtede, vi har en moralsk forpligtelse, til at få alle gidslerne hjem, siger talsperson Daniel Hagari.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem