Her ses Israels forsvarsminister Yoav Gallant (til venstre) på vej til regeringsmøde, 29. januar 2023. (Foto: Flash90)

Israels forsvarsminister: – Vi skal udrydde terror

Israels forsvarsminister understreger at antiterror-operationerne i Judæa og Samaria (Vestbredden) vil fortsætte så længe det er nødvendigt.

Under besøg hos Israels forsvarshærs (IDF) Samaria-afdeling sagde forsvarsminister Yaov Gallant, at terroren i området skal udryddes.

Gallant, der var sammen med brigadegeneral Shimon Siso og Golani Brigade patruljekommandant Matan Feldman, hyldede de israelske soldater, der i onsdags deltog i den store antiterror-operation i den PA-kontrolleret by Nablus i Judæa og Samaria (Vesbredden), hvor der udbrød hårde gadekampe med palæstinensiske terrorister.

– Jeg lykønsker sikkerhedsstyrkerne, der opererede i Nablus under pres og kraftig beskydning fra terrorister som planlagde at udføre terrorangreb i Israel, siger Israels nye forsvarsminister.

Det sker sjældent, at israelske styrker går ind i PA-kontolleret byer i Judæa og Samaria (Vestbredden) i dagstimerne, men fordi Israels efterretningstjeneste havde fundet skjulestedet for flere farlige og eftersøgte terrorister gemte sig, fik IDF mulighed for at pågribe dem. Terrorcellen havde planlagt et forestående angreb mod Israel.

– Kombinationen af ​​efterretninger, planlægning og udførelse af ​​operationen førte til en imponerende præstation fra vores styrker, som fuldførte deres mission og forhindrede israelske tab i terrorangreb, siger Gallant som er tidligere chef for IDF’s Sydkommando.

Det var i onsdags, israelske soldater rykkede ind i Nablus og omringede et hus, hvor flere eftersøgte terrorister gemte sig. Terroristerne nægtede at overgive sig og begyndte at skyde mod de israelske soldater. Andre palæstinensiske terrorister i området deltog i kampene, der fulgte.

Det førte til voldsomme gadekampe i byen – 11 palæstinensere blev dræbt. Otte af dem var terrorister, mens tre var civile som blev tilfældige ofre i skudvekslingen. Omstændighederne omkring deres død er ukendte.

I den PA-kontrolleret by Jenin i Judæa og Samaria opstod der også gadekampe for nogle uger siden, da israelske soldater var gået ind i byen for at stoppe en terrorcelle som havde planlagt flere terrorangreb mod israelske byer. Det samme skete også i Jeriko, da IDF var inde i den PA-kontrolleret by for at stoppe en terrorcelle som havde været med i terrorangreb mod en restaurant.

– Terroren vil ramme os til vi har udryddet den. Sikkerhedsstyrkerne og IDF vil handle resolut mod terrorister. Det var tilfældet for et par uger siden i Jenin og Jeriko, og det skete også i Nablus. Sådan vil det være, hver gang det bliver nødvendigt for os at handle, siger Gallant.

Se IDF’s antiterror-operation udført af den særlige Yamam-enhed:

Det seneste årstid har Israels forsvarshær (IDF) haft fokus på at gennemføre antiterror-operationer i Judæa og Samaria – især i de PA-kontrollerede byer Nablus og Jenin. I de byer har de palæstinensiske myndigheder (PA) mistet kontrollen, og flere terrorgrupper sætter dagsordenen der, hvilket udgør en trussel mod Israels sikkerhed – mange de terrorangreb som kostede 32 israelske børn, kvinder og mænd livet i 2022, blev udført af terrorister fra de førnævnte PA-byer, 2022 blev det mest blodige terror-år i Israel siden 2008. I skrivende stund har palæstinensisk terror kostet 11 personer livet i 2023, inkl. flere børn og mange flere sårede. Senest den 10. februar blev 3 personer dræbt i Jerusalem da en terrorist kørte sin bil ind i ventende buspassagerer. To af de dræbte var to små israelske brødre på 6 og 8 år. Deres far ligger fortsat hårdt såret på hospital og ved endnu ikke at han har mistet to børn. Det brutale terrorangreb blev hyldet af Fatah som kontrollerer PA og får dansk bistand finansieret af de danske skatteydere.

Israel forventer at terrortruslen vil stige yderligere i forbindelse med Ramadan-måneden, der snart begynder og jødisk påske (Pesach). Ramadan-fasten er kendt for at være en farlig periode i Israel.

over 2.500 palæstinensere er blevet anholdt under antiterror-operationerne og der er flere gange opstået voldsomme skudvekslinger mellem palæstinensiske terrorister og IDF-soldater. over 170 palæstinensere blev dræbt i 2022 – over 90% af dem var involveret i terror.

Antiterror-operationerne har også kostet civile liv. I 2023 er 60 palæstinensere blevet dræbt – de fleste af dem mens de udførte terrorangreb eller i kampe mod IDF-soldater.

Det er vigtigt at understrege, at Israel gentagende gange har bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at stoppe terrorgrupperne i de PA-kontrollerede byer, men det har de nægtet. Derfor har Israel været nødsaget til at gå ind de PA-byer hvor terrorgrupperne har sat sig, for at stoppe dem inden det koster israelske liv. Den side af sagen bliver ikke nævnt af danske medier.

Her ses palæstinensiske terrorister under mærkering i Nablus, 21. februar 2023. (Foto: Flash90)

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp