Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF i hårde gadekampe i Nablus

Her ses de hårde gadekampe mellem israelske soldater og palæstinensiske terrorister i Nablus, 22. februar 2023. (Foto: Flash90)
Ifølge de palæstinensiske myndigheder er 10 dræbt og over 90 såret i voldsomme kampe med israelske soldater.

Israels forsvarshær (IDF) meddelte i dag, at soldater gik ind i den PA-kontrolleret by Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden) for at anholde terrormistænkte, skriver Times of Israel.

Efter huset hvor terroristerne gemte sig blev omringet, bad IDF-soldater dem om at overgive sig. De mistænkte terrorister nægtede at overgive sig og begyndte at skyde mod IDF-soldaterne.

De mistænkte er Husam Isleem med tilknytning til den nye terrorgruppe Lions’ Den, og Muhammad al-Junaidi som er lokal leder af den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Nablus. De to mistænkte menes at være en del af terrorcellen som myrdede IDF-soldaten Ido Baruch i oktober 2022.

I forbindelse med antiterror-operationen delte Husam Isleem en lydfil i sociale medier hvor han blandt andet siger: «Vi er i problemer, men vi vil ikke overgive os. Vi vil ikke lægge vores våben fra os. Jeg vil dø som en martyr».

Alle mistænkte blev dræbt under kampene med israelske soldater.

I forbindelse med aktionen skal flere andre palæstinensere være blevet involveret i slagsmålene med de israelske soldater, og der skal have været voldsomme gadekampe i byen. Ifølge de palæstinensiske myndigheder siges i alt ti palæstinensere at være blevet dræbt og over 90 såret. Nogle af de sårede har skudsår, men de fleste er såret efter at have indåndet tåregas.

De døde er ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder 72, 61, 33, 26, 25, 24, 23, 23, 23 og 16 år. Palæstinensiske terrorgrupper har erkendt, at mindst seks af de dræbte deltog i kampene. Det er i øjeblikket uklart, om de resterende fire deltog i urolighederne eller ej.

To israelske soldater blev lettere såret og blev behandlet på hospitalet.

Her ses palæstinensiske terrorister under mærkering i Nablus, 21. februar 2023. (Foto: Flash90)

PA har mistet kontrollen i flere af deres byer – terrorgrupper har taget over og terrortruslen mod Israel er steget.

Tidligere på måneden udtalte Israels premierminister Netanyahu, at Israel ikke kan regne med at PA vil bekæmpe terroren mod israelere.

Israel har i snart et år haft fokus på at bekæmpe terror med løbende antiterror-operationer i Judæa og Samaria. Fokus har især været på de PA-kontrollerede byer Jenin og Nablus. Israel har gentagende gange bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at stoppe terrortruslen som udgår fra deres byer, men det nægter de. Derfor er Israel nødsaget til at stoppe terroren inden den koster israelske indbyggere livet.

Mange af de terrorangreb som har hærget Israel det seneste års tid, kom fra Jenin og Nablus.

I 2022 betalte 32 børn, kvinder og mænd med livet for palæstinensisk terror – det var det højeste antal terrorofre siden 2008.

Den 10. februar betalte 3 israelere med livet og mange flere blev såret i terrorangreb i Jerusalem – to af de dræbte terrorofre var små brødre på 6 og 8 år som ventede på bussen med deres forældre og søskende og blev kørt ned i bil-terrorangreb af terrorist fra Øst-Jerusalem.

Over 2.500 palæstinensere er blevet anholdt under antiterror-operationerne. Der har også været skydeudvekslinger mellem IDF-soldater og palæstinensiske terrorister. Over 170 palæstinensere blev dræbt under antiterror-operationerne i 2022.

Over 90% af de dræbte palæstinensere var involveret i terror.

Men også civile har mistet livet.

I 2023 har 49 palæstinensere mistet livet under antiterror-operationerne – de fleste af dem mens de udførte angreb eller i kamp med IDF-soldater.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem