Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Flere skal have tilladelse til at bære våben

På billedet ses en kvinde i en våbenbutik i Israel, 1. feb. 2023 efter flere terrorangreb i Israel. (Foto: Flash90)
Israels nationale sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir vil give flere civile israelere tilladelse til at bære våben efter terrorbølge.

Israels nationale sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir har meddelt at der vil blive gennemført en reform som vil give flere civile israelere tilladelse til at bære våben.

Antallet af medarbejdere i ministeriet som behandler ansøgninger om at bære våben skal fordobles, åbningstiderne forlænges og ansøgningsprocessen skal lettes, skiver Jerusalem Post.

Efter planen skal det fører til at flere tusind våbentilladelser vil blive udstedt hver måned.

Som det er i dag skal de, der ansøger om en våbentilladelse gennemgå en samtale med Ministeriet for National Sikkerhed for at afgøre, om de er egnede til at bære våben, men der er lang kø til at komme ind til samtalen.

Ben-Gvir ønsker også at officerer i Israels forsvarshær (IDF), politibetjente, grænsepoliti, Israels nationale efterretningstjeneste Shin Bet, agenter i Israels internationale efterretningstjeneste Mossad og brandmænd, slipper for at gennemgå et sådant interview. De skal stadig gennemgå en ansøgningsproces som hidtil.

Målet er, at ministeriet skal sparer tid og ressourcer, så andre ansøgninger kan behandles hurtigere. Der er stadig over 17.000 ansøgninger fra 2022 som venter på at blive behandlet. Over 10.000 venter på at blive interviewet.

Israels nationale sikkerhedsminister udtaler at reformen er et svar på terrorangrebene som har hærget Israel. Sidste fredag blev 7 personer dræbt og flere alvorlig såret, da en palæstinensisk terrorist gik til angreb mod jøder på vej ud af synagogen på Shabbat i Jerusalem. Dagen efter blev en far og søn skudt og alvorlig såret af en 13-årig børneterrorist i Jerusalem. Børneterroristen efterlod følgende besked i sin skolebog inden han begik angrebet: – Allah, sejr eller martyrium. Tilgiv mig mor, du bliver stolt af mig

– To hændelser i weekenden viste hvor stor en forskel det gør om civile har eller ikke har våben. Til vores store sorg blev syv jøder massakreret i Neveh Ya’akov i Jerusalem, mens vi kan glæde os over, at en civil person havde sit private våben på sig og hurtigt kunne stoppe terroristen ved det andet angreb, siger Ben-Gvir.

Ved terrorangrebet i fredags var der vidner til angrebet som ikke kunne stoppe terroristen fordi de ikke have en våbentilladelse.

Ved angrebet i lørdags, havde en af ​​de sårede et våben på sig og kunne skyde og stoppe terroristen, inden han nåede at skyde flere personer. Terroristen forsøgte at skyde flere personer – inkl. børn. Havde en af de sårede ikke haft et våben på sig, kunne angrebet være endt endnu mere tragisk.

– Det er et rigtig godt eksempel på, hvorfor det er nødvendigt og vigtigt, at borgerne har våben på sig. Vi har et ansvar for at fremskynde processen og skære ned på bureaukratiet, for at kunne beskytte vores børn og vores indbyggere, siger han.

I 2022 betalte 32 personer med livet i palæstinensisk terror – i går døde 75-årige Shimon af sine kvæstelser 8 måneder efter han blev hårdt såret i brutalt økse-terrorangreb hvor 3 fædre blev hugget ihjel af palæstinensiske terrorister for øjnene af deres små børn. Shimon blev terroroffer nr. 32 i 2022 – det blodigste terror år i Israel siden 2008. Læs også hvor mange millioner terroristerne bag økse-angrebet kan se frem til at få i terrorløn af de palæstinensiske myndigheder og hvordan dansk bistand er med til at finansiere terrorlønnen.

17.000 israelere har søgt om våbentilladelse og venter på at få den behandlet. (Foto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem