Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)

IDF angreb raketfabrik i Gaza efter raketangreb mod Israel

Som svar på raketangreb mod Syd-Israel har Israels forsvarshær (IDF) angrebet raketfabrik i Gaza.

I aftes blev Israel igen angrebet af raketter fra Hamas-kontrolleret Gaza. Denne gang af 4 raketangreb, skriver Times of Israel.

Israels missilforsvar Iron Dome nedskød en af de 4 raketter hen over en israelsk by tæt på Gaza.

Der er ingen meldinger om tilskadekommende.

Israels forsvarshær (IDF) angreb som svar terrormål i Gaza. Blandt andet en “unik” underjordisk Hamas-raketfabrik.

Offentliggjort satellitbillede viser et område tæt på flere bygninger og landbrugsgrunde i den nordvestlige udkant af al-Maghazi-flygtningelejren i det centrale Gaza. IDF udtaler at det var den tredje facilitet ramt siden april: – Angrebet blev udført som reaktion på raketangreb fra Gaza ind i israelsk territorium tidligere i aften, udtaler IDF.

Chefen for IDF’s Sydkommandos såkaldte “brandcenter”, som koordinerer enhedens offensive operationer, udtaler at stedet blev bombet med 19 tons ammunition: – Det vil resultere i skade af Hamas’ forsøg på at opbygge sit våbenlager, sagde obersten som kun identifiseres med det hebraiske bogstav Yud (svarende til bogstavet J).

Det palæstinensiske nyhedsbureau Shehab sagde, at et “modstandssted” i al-Maghazi var blevet ramt.

Der er ingen meldinger om tilskadekommende.

Israelske fly blev angrebet af skudsalver fra Gaza. Mindst et hjem i den israelske by Sderot som ligger meget tæt på Gaza, blev ramt af en stor kugle, da de faldt tilbage på jorden.

I skrivende stund har ingen terrorgrupper i Gaza påtaget sig ansvaret for raketangrebene. IDF holder Hamas ansvarlige fordi terrorgruppen kontrollerer alt hvad der sker i enklaven.

Raketangrebene mod Syd-Israel skete få timer efter et medlem af den iransksøttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) blev dræbt under israelsk militæroperation i den PA-kontrolleret by Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden). Ifølge terrorgruppen PIJ var den dræbte PIJ-terrorist deres deres kommandør.

den dræbte terrorist var involveret i et terrorangreb tidligere på året som kostede en israelsk politimand livet. Terroristen havde planlagt flere terrorangreb i Israel.

Senest Israel blev angrebet af raketter fra Gaza var i august, da terrorgruppen PIJ angreb flere israelske byer med over 1.100 raketter i løbet af tre dage.

Spændingerne er steget voldsomt i Judæa og Samaria (Vestbredden) i Judæa og Samaria de seneste måneder. IDF har igennem længere tid gennemført flere anti-terroraktioner i området, især den nordlige Vestbred.

Over 2.000 terrorister/terrormistænkte er blevet anholdt under anti-terroraktionerne, over 125 palæstinensere døde – de fleste af dem var terrorister som planlagde terrorangreb mod Israel eller under sammenstød med IDF.

I går meddelte Israel at de ville fjerne kontrolposter ind og ud af den PA-kontrolleret by Nablus. Israel havde indført restriktionerne for nogle uger siden efter den nye terrorgruppe Lions’ Den havde gennemført flere terrorangreb mod Israel – flere af dem kostede israelske liv. IDF har gennemført anti-terroraktioner i Nablus i løbet af de seneste uger og dræbt flere højtstående Lions’ Den terrorister.

IDF gennemførte anti-terroraktionerne i Judæa og Samaria som en konsekvens af den seneste terrorbølge mod Israel, der har kostet 19 personer livet.

Læs mere om de seneste terrorangreb mod Israel her.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp