Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Muslimsk minister: – Vi lever sammen i Israel og terroren rammer os alle

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, og Esawi Frej, Israels minister for regionalt samarbejde i Norge. (Foto: Gunstein Myre)
- Jeg er chokeret over terrorangrebene. Sammen vil vi vinde kampen mod terror, siger Israels minister for regionalt samarbejde, Esawi Frej.

“Terrorangrebene er ikke kun rettet mod israelske jøder eller mod Israel eller mod arabere, de er rettet mod os alle sammen”, udtaler Israels israelsk-arabiske minister for regionalt samarbejde, Esawi Frej til i24NEWS

Frej som er Israels anden muslimske minister i den jødiske stats historie, talte med i24NEWS om den seneste terrorbølge, der skyller ind over Israel og skaber frygt i gaderne. I løbet af marts har der været 11 terrorangreb i Israel. Ved de seneste fire terrorangreb blev 11 israelere dræbt. Heraf var en af dem en 19-årig drusisk mand og en israelsk kristen-arabisk politimand som betalte med sit liv for at dræbe terroristen og dermed stoppe blodbadet i byen Bnei Brak. Ved to af de seneste terrorangreb var terroristerne israelske-arabere som støtter terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

I går blev en israeler alvorligt såret da en palæstinenser steg på en bus i Judæa og Samaria (Vestbredden) og stak ham i overkroppen med en skruetrækker.

De mange terrorangreb har sendt hele Israel i allerhøjeste alarmberedskab og sikkerhedsmyndighederne frygter at flere terrorangreb er på vej og det bliver ikke bedre af at muslimernes Ramadan fastmåned, den kristne påske og jødisk pessach falder sammen i år og dermed øger spændingerne yderligere.

“Jeg er chokeret,” udtalte Frej og sendte kondolencer til familierne berørt af terrorangrebene.

Esawi Tweetede d. 29. marts om det blodige terrorangreb i Bnei Brak:
Amir Khory, modig politimand og israelsk-arabere, blev dræbt da han kæmpede modigt mod terroristen.
Vi må ikke glemme at vi alle – arabere og jøder, lever her sammen og deler samme skæbne. I dag er vi også bange og kede af det sammen.
Sender mine dybtfølte kondolencer til Amirs familie.

Frej tilføjede at terrorangrebene betyder, at “vi er på rette vej”, fordi “der sker noget”, og ekstremisterne er “generet” og forsøger at stoppe Israel.

Vi vil vinde krigen.” understregede Frej.

Som Israels minister for regionalt samarbedje, har Frej også fokus på at fremme bånd mellem Israel og deres naboer. Frej kalder Abraham-aftalerne for en “enorm præstation”. Abraham-aftalerne blev indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020 og har fuldstændig transformeret Mellemøsten.

På spørgsmålet om, hvem der bliver det næste land som tilslutter sig Abraham-aftalerne, svarede Frej: “Der er mange lande som vi allerede har et forhold til, men vi foretrækker at forholdet ikke foregår i hemmelighed.”

Frej tilføjede, at lande i regionen deler lignende trusler med Israel på grund af deres geografiske placering.

“Det er derfor vores mål at finde ud af hvordan vi forener os i kampen mod terror… for at skabe et nyt Mellemøsten.”

Frej kaldte det historiske Negev-topmøde, afholdt i Israel for få dage siden med flere arabiske lande der er med i Abraham-aftalerne for et “stort øjeblik”.

“Men jeg er ked af at sige, at samtidig med at vi forsøger at skabe en bedre fremtid, forsøger ekstremister at bringe os tilbage til fortiden,” udtalte Frej under henvisning til terrorangrebet i Hadera hvor to israelsk-arabiske IS-terrorister skød omkring sig med automatvåben og dræbte to israelere (en jødisk kvinde og drusisk mand). Terrorangrebet skete under topmødet.

Esawi Tweetede d. 15 marts om Abraham-aftalerne:
Abraham-aftalerne omsættes til virkelighed på jorden.
Aftaler underskrives mellem lande, samarbejde sker mellem mennesker!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem