Israelsk politi undersøger stedet hvor fem israelere blev skudt og dræbt i aftes i byen Bnei Brak, 29. marts. (Foto: Flash90)

Israel i allerhøjeste alarmberedskab af frygt for at flere terrorangreb er på vej

Terrorbølgen skaber stor frygt i Israel som nu er i allerhøjeste alarmberedskab af frygt for at flere terrorangreb er på vej.

I aftes skete der endnu et terrorangreb i Israel – denne gang i den centrale bye Bnei Brak som ligger tæt på Tel Aviv. Terrorangrebet var det tredje i løbet af blot en uge. De tre terrorangreb har kostet 11 israelere livet og flere sårede.

På videoklip fra terrorangrebet i aftes ses terroristen gå rundt i gaden mens han skyder og henretter folk på åben gade med maskingevær.

Terroristen er en 26 årig palæstinenser fra Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden). Ifølge redningstjenesten Magen David Adom blev terroristen skudt og dræbt. Politiet undersøger om der var flere indvolveret i angrebet og om terroristen fik hjælp til at skaffe våbenet som menes at være stjålet. Terroristen opholdt sig ulovligt i Israel og på sociale medier han hyldet terror mod israelere.

Flere tusind palæstinensere menes at opholde sig ulovligt i Israel.

Israelske sikkerheds er nu i allerhøjeste alarmberedskab i hele landet

Mens terrorangrebet stod på, kom der meldinger om at der muligvis var flere samtidige skudepisoder, de blev dog afkræftet. Israelske sikkerhedsstyrker og poilit er nu i allerhøjeste alarmberedskab i hele landet og der er frygt for at flere terrorangreb er på vej.

Sidste tirsdag gik israelsk-arabisk beduin til angreb med kniv og kørte israelere ned med sin bil i byen Beersheba. Terroristen har tidligere været fængslet for at ville tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat (IS). Fire israelere blev dræbt ved angrebet. Terroristen blev skudt.

I søndags gik to israelsk-arabiske IS-terrorister til angreb mod tilfældige israelere med maskingæverer i byen Hadera. To 19-årige israelere blev dræbt ved angrebet – den ene en jødisk kvinde, den anden en drusisk mand. Terroristerne blev skudt.

11 israelere er blevet myrdet og flere er blevet såret i Israel i løbet af en uge

De seneste terrorangreb er de værste siden siden 2006, hvor en selvmordsterrorist dræbte 11 israelere i Tel Aviv. Antallet af dræbte israelske terrorofre den seneste ugge svarer til det samlede antal israelske terrorofre i 2020 og 2021.

I Gaza blev terrorangrebene fejret med uddeling af kager i byen. Også i Jenin hvor terroristen som begik det seneste terrorangreb kom fra, blev terroren fejret og hyldet. De iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Islamisk Jihad hylder terrorangrebene.

Mange i Israel kræver nu stærke tiltag indført for at stoppe den igangværende terrorbølge, skriver Yaakov Katz, redaktør i Jerusalem Post:Facebook
Twitter
Email
WhatsApp