En palæstinensisk terrorist sårede en israeler hårdt i en bus med en skruetrækker i Judæa og Samaria (Vestbredden). Terroristen blev skudt og dræbt. (Foto: Flash90)

28-årig israeler alvorligt såret i busangreb

Palætinensisk terrorist stak israeler på bus med skrutrækker. Israeleren er hårdt såret. Terroristen blev skudt og dræbt af en civil.

En 28 årig israeler blev i dag alvorligt såret i endnu et terrorangreb i Israel. En palæstinensisk terrorist stak israeleren med en skruetrækker i en bus tæt på Elazar i Judæa og Samaria (Vestbredden), ikke langt fra Jerusalem. En bevæbnet civil israeler i bussen skød og dræbte terroristen inden han nåede at angribe flere israelere, skriver Jerusalem Post.

– En mand i 20’erne blev stukker i overkroppen. Han blev evakueret til Shaare Zedek medicinsk center i Jerusalem. Vidner behandles for chok, oplyser redningstjenesten Magen David Adom.

Den israelske politiker Nir Barkat hylder den civile som formåede at stoppe terroristen i at angribe endnu flere og mener at hans handling var med til at redde mange liv.

– Jeg hylder den civile som bar våben og dræbte terroristen som begik terrorangrebet i bussen. Hans handling reddede liv. Israel er under angreb og det er den eneste måde at neutralisere terrorister og redde liv, siger Barkat, som vil at flere fra reservestyrker får tillaldelse til at bære våben for at kunne stoppe terrorister i tide.

Dagens terrorangreb er det fjerde i løbet af lidt over en uge.

Den 22. marts blev fire israelere dræbt og flere såret da en israelsk-arabisk beduin, der tidligere har været fængslet for at ville tilslutte sig terrororangisationen Islamisk Stat (IS), gik til angreb med kniv og sin bil mod tilfældige israelere på gaden i Beersheba. Terroristen blev skudt af en civil

Den 27. marts blev to 19-årige israelske betjente dræbt og flere såret da to israelsk-arabiske IS-terrorister gik til angreb mod tilfældige israelere på gaden i Hadera. De to dræbte var en jødisk kvinde og en drusisk mand. Terroristerne blev skudt af israelske soldater som tilfældigvis spiste på nærliggende restaurant.

Den 29. marts blev fem personer dræbt i byen Bnei Brak da en palæstinensisk terrorist som opholdt sig ulovligt i Israel, gik til angreb mod tilfældige israelere på gaden med en M 16. En far reddede sit lille barn i klapvogn ved at beskytte ham med sin krop og selv blive dræbt. En familiefar blev dræbt på klods hold i sin bil. To ukrainere som arbejdede i Israel blev skudt uden for en kiosk. En israelsk kristen-arabisk politimand stoppede terroristen ved selv at blive dræbt da han sammen med sin kollega konfronterede terroristen og skød ham. Terroristen var fra Jenin og menes at være tilknyttet den iransk-støttet palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ). Hans onkel er desuden en topfigur i den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i Jenin. Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007. Hamas har længe forsøgt at opildne til terror i Judæa og Samaria, samtidig med at terrorgruppen bevarer roen i Gaza.

De seneste terrorangreb i Israel er de værste siden 2006, hvor 11 israelere blev dræbt af selvmordsbomber i Tel Aviv.

Dagens terrorangreb er det første i den seneste tid som sker i Judæa og Samaria (Vestbredden). Terrorangrebet skete kort tid efter israelske styrker havnede i skududvæksling med bevæbnede palæstinensere i Jenin som ligger i Judæa og Samaria.

Israelsk politi og Israels forsvarshær (IDF) var ved at pågribe mistænkte efter det brutale terrorangreb i Bnei Brak og blev angrebet af palæstinenserne. To palæstinensere blev dræbt, en israelsk soldat blev lettere såret under skududvækslingen, udtaler IDF.

Den iransk-støttet palæstinensiske terrorgruppe Islamisk jihad udtaler at de nu er i «operativt beredskab». Israel er i allerhøjeste beredskab over hele landet af frygt for at flere terrorangreb er på vej.

Her høres skududvækslingerne i Jenin:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp