Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Yoav Limor: – Israel må tvinge Hamas til at vælge

Terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad er klar til krig mod Israel. (Foto: Zoriah/Flickr.com)
- Terrorgruppens taktik er at bevare roen i Gaza og øge spændingerne i Judæa og Samaria. Israel kan ikke lade det fortsætte, skriver sikkerhedsanalytiker og veteran journalist Yoav Limor.

Bekymringen i det israelske forsvar (IDF) efter Hamas-terrorangrebet i søndags som frygtes at være en forvarsel på en ny terrorbølge, skriver veteranjournalist og sikkerhedsanalytiker, Yoav i Limor i Israel Hayom. Læs om terrorangrebet der kostede 27-årige Eliyahu livet og sårede 3 andre israelere HER. Læs MIFF’s gennemgang af hvordan danske medier dækkede terrorangrebet HER.

Læs tidligere artikler MIFF har publiceret fra Yoav Limor HER.

Den indledende undersøgelse af terrorangrebet viser at terroristen, Fadi Abu Shahidam som var Hamas-sympatisør handlede alene. Efterforskerne efterforsker nu om han havde medskyldige, om han fik træning, finansiering eller instruktion til at udføre angrebet, og hvorfra/hvordan han fik våben til at udføre angrebet. Våbnet brugt til at udføre terrorangrebet bruges ikke af IDF og blev højst sandsynligt smuglet og solgt af kriminelle eller terrorister.

Abu Shahidam’s profil passer ikke på den klassiske terrorist-profil og i modsætning til andre enlige terrorister havde den 42-årige terrorist som var gift og havde børn ideologiske motiver, hvilket hans posts på sociale medier underbygger. Israels sikkerhedsmyndigheder skal nu undersøge om han kunne være blevet stoppet i tide inden han begik terrorangrebet.

De seneste år har Shin Bet og IDF formået at stoppe hundredvis af potentielle palæstinensiske terrorister baseret på en kombination af ​​avanceret teknologi og kvalitetsefterretninger.

For et par dage siden pågreb IDF en Hamas-terrorcelle som havde bombebælter klar til at begå selvmordsterrorangreb. Derudover havde en Hamas-leder udlovet dusør på over 6 millioner kroner, hvis terrorcellen kunne kidnappe israelere – læs HER.

Det dødelige terrorangreb i Jerusalem blev udført efter israelske sikkerhedsstyrker igennem en længere periode har forpurret snesevis af terrorangreb i byen. Jerusalem var og er fortsat hovedmålet for terrorangreb, især den Gamle By, som har en relativ stor koncentration af mål – fra politibetjente til civile israelske jøder.

Siden den seneste Gaza-krig i maj (Operation Guardian of the Walls) hvor terrorgruppen Hamas som kontrollere Gaza, i løbet af 11 dage angreb israelske byer med over 4.300 raketter er politiets tilstedeværelse i Jerusalems gamle bydel steget. Derfor kunne israelske sikkerhedsstyrker reagere hurtigt på terrorangrebet i søndags og neutralisere terroristen blot 32 sekunder efter han skød forbipasserende israelere på gaden.

Der er ingen tvivl om at politiets hurtige reaktion afværgede at terrorangrebet havde kostet endnu flere israelske liv, men det lykkedes ikke israelske sikkerhedsstyrker at forhindre terrorangrebet. Terroristers lette adgang til våben og palæstinensernes lette adgang fra Judæa og Samaria (Vestbredden) ind i Israel og stigende spændinger mellem jøder og palæstinensere i Den Gamle By skaber en væsentlig udfordring for de israelske sikkerhedsstyrker som opererer i Jerusalem.

Ifølge Limor forventes spændingerne at stige i den kommende fremtid, især efter terrorangrebet i søndags som frygtes at inspirere flere terrorister til at begå lignende terrorangreb, men der er også andre grunde:

– Terrorgruppen Hamas har sat turbo på deres bestræbelser på at dirigere terrorangreb fra Gaza gennem Judæa og Samaria (Vestbredden) ind på israelsk territorium. Som tidligere nævnt har israelske sikkerhedsstyrker netop pågrebet en Hamas-terrorcelle i Judæa og Samaria, før de fik gennemført selvmordsterrorangreb, kidnapninger af israelere og andre terroraktiviteter.

Men terrorgruppen Hamas vil fortsætte deres terrorplaner mod Israel og israelere, hvilket tvinger israelske sikkerhedsstyrker til at øge deres terror-bekæmpelse: I løbet af en gennemsnitlig uge udfører IDF 80-120 arrestationer i Judæa og Samaria (Vestbredden), baseret på Shin Bet-efterretninger.

– Manglende myndighedshåndhævelse i Judæa og Samaria (Vestbredden), hvilket i nogle områder har ført til stigende anarki, skriver Limor.

Selvom de palæstinensiske myndigheder (PA) som har kontrollen over Område A og B i Judæa og Samaria, har iværksat en operation for at genvinde kontrollen over det nordlige Samaria, står de over for stigende udfordring fra alt lige fra terrororganisationer til kriminelle bander. Nogle af dem opildner også til terrorangreb for at undergrav PA’s status yderligere.

Læs: Lovløse tilstande får mange palæstinensere til at frygte «borgerkrig». De seneste uger har der hersket borgerkrigslignende tilstande i dele af det palæstinensiske samfund.

– Dårlig økonomi blandt palæstinenserne i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Øst-Jerusalem, driver mange til at begå terrorangreb. Læs om PA’s Pay for Slay politik som går ud på at belønne dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden med månedlig løn på flere tusind kroner samt økonomisk sikring af terroristen familie. Jo flere israelere terroristen myrder, jo længere fængselsstraf og jog højere løn vil PA udbetale til terroristen og hans familie. PA har ført den politik i flere år og efter PA i 2020 brugte mindst 1 milliard kroner på terrorløn, holdt Folketinget tidligere i år stor debat om fremtiden af dansk PA-bistand. MIFF’s information blev fremhævet fra folketingets talerstol – se folketingsdebatten HER.

Se hvor mange millioner du er med til at betale til PA via dansk bistand i 2021-2025 HER.

– Jerusalems status og byens iboende ustabilitet som kun forværres af den ikke-eksisterende israelsk-palæstinensiske fredsproces og Hamas’ bestræbelser på at få mere indflydelse i Israels hovedstad.

På nuværende tidspunkt har det israelske forsvar ingen planer om at sende flere forstærkninger til Judæa og Samaria, måske med undtagelse af specifikke ændringer i Jerusalem.

IDF opererer i Judæa og Samaria med relativt få styrker og fokuserer på terrorbekæmpelsesoperationer. Men hvis det i løbet af de kommende dage vil vise sig at en ny bølge af terrorangreb er på vej, vil IDF blive bedt om at sende flere styrker for at skabe afskrækkelse og forhåbentligt forhindre flere terrorangreb.

Samtidig vil IDF være nødt til sende et klart budskab til Hamas i Gaza. Terrorgruppen spiller dobbeltspil med Israel. I Gaza vil Hamas bevare freden og gå i dialog med Israel om en våbenhvile, samtidigt forsøger terrorgruppen at øge spændingerne i Judæa og Samaria.

Hamas har ført samme taktik i flere år og Israel kan ikke fortsætte med at acceptere det, skriver Limor. Tiden er inde til at få Hamas til at vælge mellem ro eller krig på alle fronter, slutter Limor.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem