Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas terrorcelle med terrorplaner i Judæa og Samaria, Jerusalem anholdt af israelske styrker

Stor Hamas terrorcelle pågrebet i Judæa og Samaria. Her billede fra tidligere aktion. (Foto: IDF)
Hamas-leder ville blandt andet belønne terrorcellen med 6,6 millioner kroner for at kidnappe israelere.


I går gik Hamas-terrorist fra Øst-Jerusalem til angreb mod tilfældige israelere i Jerusalems gade. Terrorangrebet kostede 27-årige Eliyahu Kay livet, 3 israelere blev såret ved angrebet – læs HER.

I dag meddeles det at israelske sikkerhedsstyrker har anholdt flere medlemmer af en Hamas-terrorcelle som var tæt på at udføre større terrorangreb mod israelske mål i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Jerusalem, udtaler Israels sikkerhedstjeneste Shin Bet, skriver Times of Israel.

Operationen for at afsløre Hamas terrorcellen har stået på i flere måneder. Operationen startede med flere anholdelser i løbet af september, ved en af operationerne mod terroristerne blev to israelske soldater alvorligt såret, og flere palæstinensiske mistænkte blev dræbt ved skududvekslinger mellem terroristerne og de israelske styrker.

Ifølge Shin Bet er over 50 Hamas-terrorister blevet anholdt flere steder i Judæa og Samaria, mistænkt for at være involveret i terrorcellen. Derudover blev store mængder våben beslaglagt, inklusiv materiale til produktion af bombebælter til at udføre selvmordsangreb.

– I har forpurret en stor terrorinfrastruktur, hvoraf flere af dem var ved at være klar med bombebælter eksplosive bælter, granater og andre sprængstoffer, sagde IDFs stabschef Aviv Kohavi til de militære chefer, hvis enheder deltog i aktionerne mod terrorscellen.

Ifølge Shin Bet blev Hamas-cellen ledet af Saleh al-Arouri, en højtstående Hamas-leder i Judæa og Samaria. Vi har tidligere skrevet om at Tyrkiet tog imod al-Arouri og flere andre højtstående Hamas-personligheder som står på USA’s terrorliste – læs HER. I 2020 kunne vi desuden berette om at det arabiske Knesset medlem Ayman Odeh havde vakt stor vrede i israelsk politik efter han havde deltaget i Hamas pressemøde med deltagelse af al-Arouri – læs HER.

Fra Tyrkiet blev terrorcellen ledet af Zacharia Najib som blev løsladt fra israelsk fængsel i Gilad Shalit-udvekslingen i 2011 og nu lever i eksil i Tyrkiet, hvor han fortsætter med at operere på vegne af Hamas.

Ifølge Shin Bet investerede al-Arouri flere hundrede tusind kroner i terrorcellens aktiviteter og tilbød over 6,6 millioner kroner hvis terrorcellen kidnappede en israeler.

– Det her er en stor forebyggende indsats som har forpurret farlig terrorinfrastruktur som planlagde alvorlige terrorangreb. Målet med terroraktiviteterne udført af Hamas-aktivister i udlandet og i Gaza med operative personer i Judæa og Samaria er en destabilisering af regionen som kræver en høj pris de lokale indbyggere, udtaler højtstående Shin Bet-officer med henvisning til konsekvenserne for palæstinenserne i Judæa og Samaria.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem