Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel angriber med luft- og landstyrker

Kamphandlingerne fortsætter med fuld styrke. Her står sundhedspersonale ved et raketnedfald i Ramla i central-Israel.
Natten til fredag var der et kraftigt bombardement mod Hamas-mål i Gaza.

Det israelske forsvar meldte natten til fredag at de angriber Hamas med land- og luftstyrker. Der er ikke tale om landstyrker som gik ind i Gaza, men at artilleri og andre landstyrker deltog i angrebet.

Det som er sikkert er at der foregår et massivt bombardement af terrormål i den palæstinensiske enklave. Ifølge Hamas har Israel gennemført 150 luftangreb i løbet af få minutter. Samtidig foregår der kraftige raketangreb fra Gaza mod byer og civilbefolkningen i Israel.

Det israelske forsvar har beordret alle israelere som befinder sig i en radius på fire kilometer fra Gaza om at blive i beskyttelsesrum/sikrede rum.

De palæstinensiske terrorister i Gaza affyret over 2000 raketter ind i Israel i løbet af mindre end 90 timer. Læs HER.

Ni israelere er dræbt af de palæstinensiske raketangreb – blandt andet 5-årige Ido fra Sderot – læs HER og en israelsk arabisk 16-årig pige og hendes far i byen Lod – læs HER. Otte af de israelske ofre var civile, men et andet offer var en israelsk soldat. Senest er en israelsk kvinde i 50’erne død af sine kvæstelser. Derudover er over 100 israelere såret, flere af dem alvorligt og kritisk. Endnu flere israelere behandles for chok og angst, skriver Times of Israel.

Det israelske raketforsvar Iron Dome har formået at nedskyde op mod 90 procent af raketterne på ind i befolkede områder, alligevel har mange raketter ramt boligblokke, skoler, børnehaver og andre ejendomme over hele Israel. Uden raketforsvaret ville dødstallene på israelsk side have været meget højere.

Flere terrorister fra Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad er dræbt ved angrebene. De officielle tal fra Hamas er at 115 personer er dræbt i de israelske angreb siden mandag. Det israelske forsvar siger mere end halvdelen af de dræbte var stridende terrorister. Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad har også bekræftet at mange af de drebte var deres medlemmer.

Men også være flere børn er blandt de dræbte i Gaza. Det israelske forsvar siger de prøver at undgå alle civile tab, men at Hamas bruger civile som levende skjold ved blandt andet at affyre raketter fra befolkede områder. Det israelske forsvar siger også at flere civile i Gaza er dræbt af Hamas’ egne raketter, flere hundrede af raketterne som Hamas har affyret mod Israel er eksploderet inde i Gaza.





Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem