Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

2000 raketter på mindre end 90 timer

Hamas truer igen Israel med raketangreb. Her ses raket som eksploderede i byen Ramla 14. maj 2021. Hamas har i snit angrebet Israel med 2000 raketter årligt i 20 år. De mange raketangreb har voldsomme konsekvenser for israelernes fysiske og psykiske helbred. (Foto: Twitter)
Ni israelere dræbt, mange er såret - flere alvorligt og rigtig mange behandles for chok og angst efter de omfattende raketangreb.

Siden terrorister i Gaza begyndte at affyre raketter mod Jerusalem mandag aften, har de affyret over 2000 raketter mod israelske byer og civilbefolkningen – i snit en raket hvert tredje minut siden mandag.

Ni israelere er dræbt af de palæstinensiske raketangreb – blandt andet 5-årige Ido fra Sderot – læs HER og en israelsk arabisk 16-årig pige og hendes far i byen Lod – læs HER. Otte af de israelske ofre var civile, men et andet offer var en israelsk soldat. Senest er en israelsk kvinde i 50’erne død af sine kvæstelser. Derudover er over 100 israelere såret, flere af dem alvorligt og kritisk. Endnu flere israelere behandles for chok og angst, skriver Times of Israel.

Det israelske raketforsvar Iron Dome har formået at nedskyde op mod 90 procen af raketterne på ind i befolkede områder, alligevel har mange raketter ramt boligblokke, skoler, børnehaver og andre ejendomme over hele Israel. Uden raketforsvaret ville dødstallene på israelsk side have været meget højere.

Natten til fredag gennemførte det israelske forsvar et kraftig bombardement mod Hamas (terrorgruppen Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007) og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), de to palæstinensiske terrorgrupper affyrer raketterne mod civilbefolkningen i Israel. 160 jagerfly har deltaget i angrebet, hvor 450 missiler blev affyret mod 150 mål nord i Gaza.

Også landstyrker deltog i angrebet, men de bevægede sig ikke ind i Gaza. De bidrog ved angrebet med blandt andet artilleriild mod flere terrormål.

Ifølge det israelske forsvar var nattens kraftige bombardement rettet mod det underjordiske netværk af tunneller som terroristerne har gravet under jorden. Her foregår der blandt andet produktion og transport af raketter. Flere tunneller er også gravet ind i israelsk territorium for at kunne sende terrorister ind i Israel.

Flere terrorister fra Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad er dræbt ved angrebene. De officielle tal fra Hamas er at 115 personer er dræbt i de israelske angreb siden mandag. Det israelske forsvar siger mere end halvdelen af de dræbte var stridende terrorister. Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad har også bekræftet at mange af de drebte var deres medlemmer.

Men også være flere børn er blandt de dræbte i Gaza. Det israelske forsvar siger de prøver at undgå alle civile tab, men at Hamas bruger civile som levende skjold ved blandt andet at affyre raketter fra befolkede områder. Det israelske forsvar siger også at flere civile i Gaza er dræbt af Hamas’ egne raketter, flere hundrede af raketterne som Hamas har affyret mod Israel er eksploderet inde i Gaza.

Premierminister Benjamin Netanyahu siger operationen mod de palæstinensiske terrorgrupper som affyrer raketter mod Israel vil fortsætte så længe det er nødvendigt for at genoprette ro og sikkerhed for indbyggerne i Israel.

Foreløbigt tyder intet på at Hamas eller Palæstinensisk Islamisk Jihad har planer om at stoppe de intensive raketangreb mod Israel. Raketangrebene fortsætter også og der kommer løbende meldinger om nye angreb. Flere hundredtusind israelere i byerne Ashdod, Ashkelon og samfund tæt på Gaza er under angreb.



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem