Syd-Israel igen angrebet af raketter og sprængstofballoner fra Gaza

Igen, igen måtte flere tusind israelske børn, kvinder og mænd i Syd-Israel løbe i beskyttelsesrum.
Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Syd-Israel er igen, igen udsat for raketangreb og sprængstofballonangreb fra terrorister i Gaza, skriver avisen Jerusalem Post.

Som svar på raket- og sprængstofballonangrebene, har det israelske forsvar (IDF) bombet flere af terrorgruppen Hamas‘ mål i Gaza. IDF holder Hamas ansvarlig for hvad der sker i enklaven, da terrorgruppen har haft kontrollen der siden 2007.

Søndag blev to raketter affyret fra Gazastriben, en raket faldt i åbent område, Israels missilforsvar, Iron Dome nedskød den anden raket. Endnu en raket blev affyret ind i Syd-Israel tidligt mandag morgen efter IDFs angreb af Hamas-mål.

IDFs talsmand udtaler at raketalarmenerne lød søndag i den israelske by Ashkelon og ved israelske samfund tæt på Gaza (Otef Aza).

Siden 2001 er Syd-Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra terrorgrupper i Gaza – læs mere HER.

Israels missilforsvar (Iron Dome) har nedskudt over 2.500 raketter i løbet af ti år – læs HER.

Alene i april 2021 blev over 40 raketter affyret fra Gaza ind i Syd-Israel, læs HER.

Læs MIFFs interview af Sderots borgmester, læs om de fysiske og psykiske konsekvenserne for indbyggerne – mange af dem lider af PTSD og må spise nervepiller og sovepiller for at kunne klare hverdagen.

Udover de seneste raketangreb mod israelske byer, har sprængstofballonangreb fra enklaven forårsaget 39 brande i Syd-Israel, udtaler Israels brand- og redningstjenester. De fleste brande brød ud i åbne områder, tre hvedemarker blev skadet.

En brand brød ud i Be’eri naturreservat og i området mellem Carmiya og kibbutz Zikim tæt på Gazastriben.

Se naturreservatet Be’eri – forvandlet fra grøn til brændt:

Flere veje blev spærret mens brandmandskab kæmpede mod flammerne. Grundet ekstreme varme brød flere brande ud i Syd- Israels syd, blandt andet byerne i Sderot, Rahat, Noam, Carmiya, Mavki’im og Erez. På nuværende tidspunkt vides det ikke om brandene skyldes varmen, sprængstofballonerne eller en kombination af begge.

Motorvej 6 blev lukket for trafik.

I senere år har terrorister i Gaza også angrebet Syd-Israel med sprængstofballoner – læs mere HER.

Efter en periode uden sprængstofballonangreb, er angrebene mod Israel igen vendt tilbage.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelkonferencen udsat til oktober
Næste artikelFrygter weekendens uro fortsætter
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise