Search
En af brandene i går i Eshkol-regionen efter sprængstofballon-angreb fra Gaza. (Foto: @Maor_48)

IDF svarer igen efter mere end 60 terrorbrande i Israel

Den israelske hær (IDF) har angrebet flere Hamas-mål i Gaza-striben.

Israelske helikoptere og kampvogne angreb mindst tre Hamas-mål i Gazastriben tidligt onsdag som reaktion på de mange brændstofballoner som alene i går forårsagede over 60 brande i Israel, udtaler den israelske hær (IDF). Det skriver avisen Times of Israel.

https://twitter.com/Atlantide4world/status/1293131944901906432


Læs MIFFs artikel om sprængstof-terror angrebene fra Gaza mod Syd-Israel i går her.


Læs MIFFs artikel 10. august – hvor der blandt andet sprang tre sprængstofballoner over den israelske by Sderot som ligger tæt på Gaza.

Sprængstof og brændende materialer sat fast på balloner, drager og lignende var et nyt våben som terroristerne i Gazastriben tog i brug i 2018. De har forårsaget flere tusind brande og store skader på landbrug, natur og dyreliv – læs MIFFs artikel om det her på norsk.

IDF udtaler at de har ramt terrorgruppen Hamas’ “militærbase, underjordisk infrastruktur og observationsposter.”

Ifølge det Hamas-tilknyttet Al-Resalah nyhedsbureau affyrede israelske fly flere missiler mod ”landbrugsjord” øst for Rafah i det sydlige Gaza, og to Hamas-observationsposter i det centrale Gaza.

Der var ingen rapporter om menneskelige skader.

IDF udtaler at angrebene kommer efter den seneste uges mange brændstofballon-terrorangreb mod Israel. IDF understreger at de holder terrorgruppen Hamas som også har kontrollen over Gazastriben, ansvarlig for alt hvad der sker i enklaven.

IDF-angrebene kom få timer efter israelske ledere truede Hamas med at Israel ville tage ”magtfulde” midler i brug, hvis ikke Hamas sørger for at få kontrol over de mange angreb mod Israel.

Spændingerne ved grænsen til Gaza har været stigende på det seneste. Terrorgruppen Hamas har også truet med at genoptage raketangreb mod Israel – læs MIFFs artikler om det her.

– I syd tillader Hamas sprængstofballon-angreb ind i Israel. Vi vil ikke acceptere det og derfor har vi lukket Kerem Shalom-grænsen. De gør klogt i at stoppe forstyrrelsen af sikkerheden og sørge for roen i Israel. Hvis det ikke sker, vil vi være nødt til at reagere med voldsomme midler, udtalte forsvarsminister Benny Gantz.

– Jeg vil sige til alle Irans styrker, inklusiv dem i Gaza, at prisen for ballonterror-angrebene vil være høj. Vi vil ikke lide under det, vi vil handle og kræve en tung pris. Vi har gjort det før, og vi vil gøre det nu, udtalte premierminister Benjamin Netanyahu.

Ifølge Times of Israel henviser premiereministeren til den Iran-støttet terrororganisation Palæstinensisk Islamisk Jihad – læs MIFFs artikler om terrorgruppen her.

Ifølge israelske myndigheder har de kæmpet med en stor brand i Eshkol-regionen som ligger tæt på grænsen til Gaza. Branden tvang myndighederne til at evakuere flere beduinske familier i området.

Som en konsekvens af de mange brande meddelte Israel mandag, at Kerem Shalom grænsen ind i Gaza lukkes og at der kun vil være adgang for brændstof og humanitær hjælp.

Tirsdag kaldte Hamas lukning af grænsen for en aggressiv handling og en forbrydelse som den jødiske stat “vil bære alle konsekvenser og følger af.”

Hamas-talsmand Fawzi Barhoun udtalte at ”brug af den slags værktøjer (terror) og kamp for vise sin vrede” er et naturligt resultat af Israels blokade af Gazastriben.

Gantz, der også er stedfortrædende premierminister og var IDF-stabschef under Gaza-krigen i 2014, har tidligere opfordret til at tage en hårdere hånd i brug for at afskrække terrorgrupper i Gazastriben mod at fortsætte terrorangreb mod Israel. Gantz har ikke specificeret hvilke midler han mener bør tages i brug.

Gantz gennemgik arbejdet med at oprette et kommandocenter, der skal føre tilsyn med IDFs kamp for at bringe Corona-smitten ned. Læs MIFFs seneste artikel om Corona-krisen i Israel her. IDF har overtaget ansvaret for den epidemiologiske sporing og kontakt med dem som har været i kontakt med smittede.

Ledere i samfund tæt på Gazastriben har krævet at den israelske regering og IDF tager skridt til at stoppe terrorangrebene.

– Vi har ingen afskrækkelsesmuligheder mod Gaza. En palæstinenser, der vil sende sprængstofballoner ind i Israel, burde tænke sig om 100 gange før han gør det, men det gør han ikke, fordi han ved at det ikke vil få konsekvenser, udtalte Ofer Lieberman, landbrugsdirektør i Kibbutz Nir Am tæt på Gaza-grænsen.

Israel har tidligere gengældt med luftangreb mod sprængstofballon-terrorister, men ifølge Times of Israel lader det til, at IDF som også er i højt sikkerhedsberedskab ved den nordlige grænse mod Libanon, ikke ønsker en optrapning af volden ved Gaza-grænsen.

De seneste spændinger langs Gaza-grænsen menes at skyldes forsinkelser i gennemførelsen af ​​en løbende våbenhvileaftale mellem terrorgruppen Hamas og den israelske regering.

Ifølge rapporter tirsdag, arbejder Israel for at få Qatar til at fortsætte med at sende penge til Gaza i et forsøg på stoppe spændingerne med Hamas.

Læs MIFFs artikler: Ronen Itsik: – Trump-plan kan ændre Hamas-ligning og Israelsk suverænitet på Vestbredden kan være en fordel for Hamas.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp