Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Lukker grænsen til Gaza efter ny brandterror

En brand opstod ved kibbutz Erez efter terrorister i Gaza sendte brandbomber over grænsen. (Foto Kibbutz Erez)
Israel frigiver kun brændstof og humanitær hjælp over grænsen til Gaza.

Efter flere dage med brandterror fra Gazastriben, hvor terrorister sender balloner med brandende materiale ind i Israel, har israelske myndigheder besluttet at lukke grænseovergangen mod Gaza, skriver Yediot Ahronot.

Brandterroren har de seneste dage forårsaget flere brande i de israelske områder tæt på Gazastriben. Derfor vil grænseovergangen Kerem Shalom være lukket for al trafik bortset fra humanitær hjælp og brændstof.

Sprængstof og brændende materialer sat fast på balloner, drager og lignende var et nyt våben som terroristerne i Gazastriben tog i brug i 2018. De har forårsaget flere tusind brande og store skader på landbrug, natur og dyreliv – læs MIFFs artikel om det her på norsk.

Den seneste uge er brandterroren igen vendt tilbage til Syd-Israel. Det israelske forsvar har svaret tilbage og angrebet Hamas-mål i Gazastriben, uden at det har stoppet terroren. Nu håber de at den lukkede grænse vil virke afskrækkende.

Den seneste uge er brandterroren igen tilbage i Syd-Israel. (Foto: Sha’ar Hanegev Region)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!