Har passeret 600 Corona-dødsfald i Israel

Nye restriktioner indført for at bremse smittestigning.
Sundhedsminister Yuli Edelstein under sit besøg på Corona-afdeling på Yitzhak Shamir-sygehuset tidligere i sommer. (Foto: Det israelske sundhedsministerium)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I søndags vedtog israelske myndigheder nye Corona-restriktioner, samtidig har de også udvidet eksisterende restriktioner, i et forsøg på at bremse smitten. Det sker samtidig med dødstallet passerer 600, skriver Times of Israel.

Læs MIFFs artikler om Corona- og økonomisk-krise i Israel her.

De nye restriktioner indebærer blandt andet at maksimalt 20 personer må forsamles udenfor og maksimalt 10 i lukkede rum. Der må maksimalt være tre passagerer i biler og i butikker må der maksimalt være én kunde i lokalet pr syv kvartratmeter.

Virksomheder må ikke betjene kunder som ikke har maske/mundbind på, kunder skal have målt temperatur inden de må komme ind i lokalet og virksomhederne skal sørge for at sætte informationskilte op. Spisesteder på markeder og indkøbscentre lukkes. Hvis man bestiller take-away, skal maden sættes udenfor døren.

De nye restriktioner er dårlige nyheder for mange virksomheder, barer, natklubber, vandparker, udlejningslokaler og meget andet som andet som vil forblive lukket.

Læs MIFFs artikel: Finansministeriets seneste rapport tegner dyster økonomisk fremtid.

Men regeringen kom også med en plan for genåbning af teatre, symfonier og kulturelle begivenheder. Premierminister Benjamin Netanyahu sagde at planen, hvor udendørområder deles ind i «kapsler» med plads til 20 personer i hver, hurtigt vil blive indført.

En plan for indendørs arrangementer vil være på trapperne i løbet af de kommende uger.

Det forventes at Corona-dødsfaldende fremover vil stige yderligere.

393 personer er indlagt i alvorlig tilstand og 118 personer er lagt i respirator.

Flere hospitaler i Israel er fyldt til bristepunktet og kan ikke tage imod flere patienter.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFatah/PLO planlægger en tredje intifada
Næste artikelTre sprængstofballoner sprunget over byen Sderot
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise