Search
Sundhedsminister Yuli Edelstein under sit besøg på Corona-afdeling på Yitzhak Shamir-sygehuset tidligere i sommer. (Foto: Det israelske sundhedsministerium)

Har passeret 600 Corona-dødsfald i Israel

Nye restriktioner indført for at bremse smittestigning.

I søndags vedtog israelske myndigheder nye Corona-restriktioner, samtidig har de også udvidet eksisterende restriktioner, i et forsøg på at bremse smitten. Det sker samtidig med dødstallet passerer 600, skriver Times of Israel.

Læs MIFFs artikler om Corona- og økonomisk-krise i Israel her.

De nye restriktioner indebærer blandt andet at maksimalt 20 personer må forsamles udenfor og maksimalt 10 i lukkede rum. Der må maksimalt være tre passagerer i biler og i butikker må der maksimalt være én kunde i lokalet pr syv kvartratmeter.

Virksomheder må ikke betjene kunder som ikke har maske/mundbind på, kunder skal have målt temperatur inden de må komme ind i lokalet og virksomhederne skal sørge for at sætte informationskilte op. Spisesteder på markeder og indkøbscentre lukkes. Hvis man bestiller take-away, skal maden sættes udenfor døren.

De nye restriktioner er dårlige nyheder for mange virksomheder, barer, natklubber, vandparker, udlejningslokaler og meget andet som andet som vil forblive lukket.

Læs MIFFs artikel: Finansministeriets seneste rapport tegner dyster økonomisk fremtid.

Men regeringen kom også med en plan for genåbning af teatre, symfonier og kulturelle begivenheder. Premierminister Benjamin Netanyahu sagde at planen, hvor udendørområder deles ind i «kapsler» med plads til 20 personer i hver, hurtigt vil blive indført.

En plan for indendørs arrangementer vil være på trapperne i løbet af de kommende uger.

Det forventes at Corona-dødsfaldende fremover vil stige yderligere.

393 personer er indlagt i alvorlig tilstand og 118 personer er lagt i respirator.

Flere hospitaler i Israel er fyldt til bristepunktet og kan ikke tage imod flere patienter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp