Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Finansministeriets seneste rapport tegner dyster økonomisk fremtid

Ifølge ministeriets seneste rapport vil der gå flere år inden israelsk økonomi er tilbage på sporet.

Ifølge det israelske finansministerium er hurtig økonomisk genopretning urealistisk. Ifølge ministeriets seneste rapport publiceret søndag vil der gå op mod fem år inden israelsk økonomi er tilbage på samme niveau som før Corona-krisen, skriver avisen The Algemeiner.

Israelske Kanal 13 rapporterede at ministeriet forventer at arbejdsløshedniveauet først vil falde til samme niveau som før Corona-krisen i 2025, og alene den negative vækst i 2020 vil ligge mellem 5,9 procent og 7,2 procent.

Derudover er en tredjedel af alle jobs i erhvervslivet blevet overflødige under den landsdækkende Corona-nedlukning.

– Der er betydelig usikkerhed om hvordan den økonomiske genopretning vil komme til at se ud i lyset af den fortsatte sundhedskrise, står der blandt andet i rapporten.

Ifølge ministeriet er det også usikkert hvorledes den medicinske indsats i kampen mod pandemien vil udvikle sig fremadrettet.

Ministeriet understreger at væksten vil lide yderligere hvis Corona-smitten stiger igen.

Hvis smitten stiger og tredje Corona-bølge rammer Israel, vil bruttonationalproduktet falde med 7,2 procent i 2020 og kun stige med 2,2 procent i 2021 – langt under det nødvendige niveau for at genoprette landet økonomi.

Læs flere MIFF-artikler om den økonomiske krise i Israel her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem