Finansministeriets seneste rapport tegner dyster økonomisk fremtid

Ifølge ministeriets seneste rapport vil der gå flere år inden israelsk økonomi er tilbage på sporet.

Corona-krisen har kastet rekord mange israelere ud i arbejdsløshed. (Foto: @JComm_NewsFeeds)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Ifølge det israelske finansministerium er hurtig økonomisk genopretning urealistisk. Ifølge ministeriets seneste rapport publiceret søndag vil der gå op mod fem år inden israelsk økonomi er tilbage på samme niveau som før Corona-krisen, skriver avisen The Algemeiner.

Israelske Kanal 13 rapporterede at ministeriet forventer at arbejdsløshedniveauet først vil falde til samme niveau som før Corona-krisen i 2025, og alene den negative vækst i 2020 vil ligge mellem 5,9 procent og 7,2 procent.

Derudover er en tredjedel af alle jobs i erhvervslivet blevet overflødige under den landsdækkende Corona-nedlukning.

– Der er betydelig usikkerhed om hvordan den økonomiske genopretning vil komme til at se ud i lyset af den fortsatte sundhedskrise, står der blandt andet i rapporten.

Ifølge ministeriet er det også usikkert hvorledes den medicinske indsats i kampen mod pandemien vil udvikle sig fremadrettet.

Ministeriet understreger at væksten vil lide yderligere hvis Corona-smitten stiger igen.

Hvis smitten stiger og tredje Corona-bølge rammer Israel, vil bruttonationalproduktet falde med 7,2 procent i 2020 og kun stige med 2,2 procent i 2021 – langt under det nødvendige niveau for at genoprette landet økonomi.

Læs flere MIFF-artikler om den økonomiske krise i Israel her.

Tidligere artikelFor første gang vil det israelske luftforsvar flyve over Dachau og den olympiske landsby i München
Næste artikelUnderskriftaktion: Kræv at Jordan udleverer terroristen som dræbte Malki og 14 andre
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)