Search
Efter raketangreb ind i Syd-Israel søndag aften, har IDF bombet flere Hamas mål i Gaza. (Foto: @qwerty14117587)

Efter raketangreb fra Gaza har IDF bombet Hamas mål

Efter flere raketter blev affyret ind i Syd-Israel søndag aften, har den israelske hær bombet flere Hamas mål.

MIFF skrev søndag aften om raketangrebene fra Gaza ind i Syd-Israel, læs artiklen her.

Efterfølgende bombede den israelske hær (IDF) flere Hamas-mål i Gaza-striben søndag aften, udtaler IDF. Det skriver avisen Times of Israel.

Ifølge palæstinensiske medier i Gaza-striben bombede IDF Hamas-observationsposter og “landbrugsjord” (underjordiske raketposter) øst for Gaza City.

Også tidligere IDF bombninger har været målrettet “landbrugsjord” med underjordiske raketposter begravet ned under marker.

IDF bekræftede bombningerne blev udført af helikoptere og jagerfly og udtalte at der blandt målene var “underjordisk infrastruktur tilhørende terrorgruppen Hamas.”

IDF gentog igen at Hamas, som de facto styrer Gaza er ansvarlig for “hvad der sker i Gaza-striben og hvad der kommer ud af derfra.”

Tidligere på aftenen blev tre raketter affyret fra den nordlige Gaza-stribe ind i Israel. Det sker samtidig med spændingerne langs grænsen mellem Israel og Gaza stiger efter den israelske regerings planer for at indføre israelsk civil ret over dele af Vestbredden.

Læs MIFF’s seneste artikel om hvorfor Israels plan for dele af Vestbredden IKKE er i strid med folkeretten.
Her er uddrag fra artiklen:
– Princippet om at nye stater arver grænser fra seneste administrative myndighed bruges internationalt. Det er sket med ​​nye stater i Asien, Afrika, Sydamerika og det tidligere Sovjetunion. Den eneste undtagelse ser nu ud til at være ​​Israel. USA’s udenrigsminister gjorde sidste år klart at israelske bosættelser på Vestbredden ikke er i strid med international lov, skriver Natasha Hausdorff.

Læs MIFF’s artikel om Hamas’ seneste trusler mod Israel her.

Omkring kl. 19 israelsk tid ramte to raketter angiveligt et åbent område i Sdot Negev-regionen i det sydlige Israel, udtalte lokale embedsmænd. Raketterne forårsagede ikke menneskelige eller materielle skader.

Læs en af MIFF’s artikler om de voldsomme psykiske og fysiske konsekvenser flere års raketangreb fra Gaza for den israelske befolkning tæt på Gaza her.

En time senere lød raketsirenerne igen i den sydlige region, Sha’ar Hanegev efter endnu en raket blev affyret ind i Israel fra Gaza-striben. Ifølge IDF blev raketten fanget af det israelske raket-forsvarssystem Iron Dome.

IDF’s talsmand Hidai Zilberman utalte senere at øverste ansvarslige i Sydkommandoen vil gennemgå en “situationsvurdering” af raketangrebene og afgøre hvad der skal gøres.

– Vi accepterer ikke raketangreb mod Syd-Israel. Vi vil afholde et møde om situationen i de kommende timer, udtalte Zilberman til journalister.

Der blev ikke taget øjeblikkeligt ansvar for raketangrebene. IDF’s talsmand udtalte at det endnu ikke vides hvilken terrororganisation har affyret raketterne.

Den normalt spændte region tæt på Gaza-grænsen har efter nogle måneders ro været vidne til en opblussen i ​​vold siden februar, midt i en intensiv indsats for at opnå langvarig våbenhvileaftale mellem Israel og Hamas.

Læs MIFF’s artikel om Hamas’ krav til Israel for at indgå våbenhvile her.

De seneste dage er spændingerne steget efter terrorgrupper i Gaza har udtalt at de vil modsætte sig israelske planer om indførelse af israelsk civilret i dele af Vestbredden som led i Trumps fredsplan – som palæstinenserne har afvist.

Den 26. juni truede terrorgruppen Hamas som styrer Gaza med at angribe Israel, hvis de ville gå videre med planen om indførelse af israelsk civilret i israelske bosættelser og Jordandalen som fastlagt i den amerikanske fredsplan. Hamas udtalte at det er en “krigserklæring” mod palæstinenserne. Læs MIFF’s artikler om det her.

Den 27. juni affyrede palæstinensere i Gaza to raketter ind i Israel. Raketterne faldt i åbne områder og forårsagede ikke menneskelige eller materielle skader. En raket landede i et åbent område i regionen Sha’ar Hanegev, mens den anden raket tilsyneladende faldt inde i Gaza-striben.

Israel bombede efterfølgende flere Hamas-mål og understregede at terrorgruppen er ansvarlig for alle angreb fra Gaza.

Onsdag hævdede kilder i terrorgruppen Hamas at de havde affyret flere raketter i havet som en advarsel til Israel om ikke at gå videre med deres plan for dele af Vestbredden. Læs MIFF’s artikel her.

IDF kunne ikke bekræfte at Hamas havde affyret raketterne ud i havet.

Premierminister Benjamin Netanyahus koalitionsregering har fastsat den 1. juli som deadline for at kunne begynde implementering af planen for dele af vestbredden jf. Trumps fredsplan. Indtil videre er det ikke sket.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp