Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas har affyret flere raketter i havet som advarsel mod annektering

Hamas affyrede natten til 1. juli flere raketter i havet som advarsel til Israel. (skærmdump: https://twitter.com/eliorlevy/status/1278184403450171392)
Natten til 1. juli affyrede terrogruppen Hamas flere raketter ud i havet fra Gaza som en advarsel til Israel om at annektering af dele af vestbredden er en "krigserklæring". Flere terrorgrupper i Gaza har erklæret dagen for "vredens dag".

Palæstinensiske medier kalder terrorgruppen Hamas’ raketregn i nat en “advarsel” mod Israels planer om at annektere dele af Vestbredden, skriver avisen Ynet.

Læs MIFFs artikel om terrorgruppen Hamas’ seneste raketangreb mod det sydlige Israel i fredags.

Læs MIFFs artikel om pengeoverførsler til Hamas fra Qatar: Ronen Itsik: – Trump-plan kan ændre Hamas-ligning.

Fra 1. juli kan Knesset begynde debatten om hvorvidt dele af Vestbredden skal annekteres.

Læs MIFF’s artikler om annektering, hvorfor den IKKE er i strid med folkeretten og IKKE er apartheid.

Tirsdag erklærede de palæstinensiske terrorgrupper i Gaza 1. juli for “vredens dag” mod Israels annekteringsplaner. Blandt terrorgrupperne er også Hamas som opfordrede til at deltage i “vredensdag” i Gaza og Vestbredden, skriver avisen Times of Israel.

Terrorgrupperne Islamisk Jihad og Populær front for befrielsen af Palæstina (PFLP) vil også deltage og siger at de håber på ”bred deltagelse” i Gaza og Vestbredden.

Ifølge terrorgrupperne i Gaza vil demonstranter samles i Gaza by og marchere mod vest mod Middelhavet, måske for at undgå kontakt med israelske styrker ved Gazas grænse mod øst.

– Modstanden vil torpederer vores fjendes plan om at opdele vores hjemland, siger Hamas-talsmand Hazim Qasim i en erklæring.

Terrorgrupperne opfordrede til oprettelsen af “folkelige beskyttelsesudvalg” på Vestbredden for at konfrontere annekteringsplanen.

En talsperson for terrorgruppen Hamas sagde i sidste uge at de betragter Israels intentioner om at udvide sin suverænitet over dele af Vestbredden som en krigserklæring. Læs MIFFs artikler om Hamas’ trusler her.

– Denne elendige beslutning og plan, vi taler ikke i længden, men siger den kort og tydeligt – modstanden betragter beslutningen som en krigserklæring mod det palæstinensiske folk. Modstanden er klar til at beskytte sit folk og dets hellige steder, sagde Abu Ubaida, talsmand for den væbnede fløj Izz el-Deen al-Qassam Brigade i terrorgruppen Hamas. Læs mere her.

Abu Ubaida kom med sin udtalelse under markering af terrorgruppens tilfangetagelse af den israelske soldat Gilad Shalit af Hamas-militante i et grænseoverskridende angreb via tunneler nær den israelske grænse. Læs mere her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem