Flere fodboldfans flagede med palæstinensiske flag i Parken

Flere danske fodboldfans blandede politik ind i kampen mellem Danmark og Israel 6. september i Parken.
Danske fodboldfans viftede med palæstinensiske flag under kampen mellem Danmark og Israel i Parken, 6. september 2021. (Foto: MIFF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Boykot Israel Kampagnen, Internationalt Forum København og Stop Annekteringen af Palæstina, var traditionen tro linet op tæt på Parken ved Vibenhus Runddel, Østerbro 6. september for at sprede deres anti-israelske propaganda. Deres aktivister uddelte palæstinensiske flag og “informationsmateriale” om Israel til fodboldsfans på vej til kampen:

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.
Boykot-Israel uddelte flag og “informationsmateriale” om Israel forud for kampen i Parken. (Foto: MIFF).
(Foto: MIFF)
(Foto: MIFF)

Her er hvad Israel-haderne ikke fortæller dig:

Israels fodboldlandshold viser den diversitet som det israelske samfund består af. Eksempelvis er landsholdets kaptain Bibras Natkho, tjerkesser og muslim. Israel er ikke kun det eneste demokrati i Mellemøsten, de 2 millioner israelske-arabere i landet har også den højeste levestandard i regionen. Israel er også det eneste land i regionen hvor de kristne mindretal har stigende befolkningsvækst og trives. I Gaza som siden 2007 har været under den iransk-støttet terrorgruppe Hamas kontrol, og i alle lande i regionen forfølges og myrdes de kristne mindretal. Israel er det eneste land i regionen hvor ALLE statsborgere – uanset religion, etnicitet eller køn har lige rettigheder og er beskyttet ved lov mod forfølgelse.


Det var ikke kun Boykot-Israel som fandt det passende at blande sport og politik sammen i forbindelse med kampen i Parken:

Flere fodboldfans flagede også med det palæstinensiske flag og kom med politiske budskaber fra tribunen inde i Parken, skriver tv2.dk

En af dem var Marie Vester Koch som både havde det palæstinensiske flag med og var iført Boykot-Israels i øjenfaldende orange T-shirt på (se også billede ovenfor hvor en af deres aktivister iført T-shirten planter palæstinensiske flag i jorden ved Vibenhus Runddel).

Til TV2 SPORT siger Marie:

– Jeg tænkte meget på, om sport er politisk. Det kom jeg frem til, at det er. Mine overvejelser var, at lige så snart man bringer et nationalt symbol som et flag i spil og dermed spiller for et land, så bliver det bare politisk. Og for mig står Israel for undertrykkelse af det palæstinensiske folk. Det var en form for solidaritet for det palæstinensiske folk. De ser det måske ikke. Men måske de israelske seere kan se, at det, der sker i landet, ikke er noget, der bliver overset i verden.

Marie fortalte også at flere dansk fodboldfans spurgte hvorfor hun var iført Boykot-Israel T-shirt og svarede: – Hvis det kan sætte en debat i gang, er det godt.

Cecilie Djursaa Fabrin og kæresten udtaler:

– Det gjorde vi for at gøre opmærksom på konflikten dernede og i solidaritet med palæstinenserne. Det er ikke rettet mod spillere, for de har ikke noget med det at gøre. Men sport er politik; det har man også set i diskussionen om VM i Qatar.

Ifølge TV2 SPORT var ovennævnte fans ikke de eneste som flagede med det palæstinensiske flag.

Israels sportsmedie Echad (EN) skrev også om hvad der skete på tribunen i parken:

– Flere danske fodboldfans kom med øl, røde trøjer og det palæstinensiske flag som de viftede med det mod det israelske hold.

Kampen endte 5-0.

Læs HER hvorfor Israel IKKE er en apartheid-stat.

– Hvilken apartheid taler B’tselem om? – Når B’Tselem påstår at jeg, min arabiske familie og mine arabiske venner lever in en apartheidstat, siger de, at de ser os som andenrangsborgere. B’Tselem, lad være med at fremme jeres agenda på vores bekostning, skriver Yoseph Haddad i Israel Hayom.

Israelsk araber: – De som siger der er apartheid i Israel burde skamme sig. Yoseph Haddad mener dem som anklager Israel for apartheid umuligt kan have været der. Læs HER.

Yoseph Haddad ved mindehøjtidelighed for faldne israelsk-arabiske soldater: – IDF er for alle israelere. – Jeg sendte alle mine sønner ind i IDF og opfordrer alle israelske arabere til at tjene deres land, Israel i IDF som frivillige, siger Yusuf Yahya som mistede sin 19-årige søn under operation i Gaza. Læs HER.

Israelsk-arabisk svømmer vinder guld i Paralympics. Iyad Shalabi skriver historie som første israelsk-araber som vinder guld i OL/Paralympics. Læs HER.

Læs også: For palæstinensiske ledere er det vigtigere at ødelægge den jødiske stat end at løse situationen for palæstinensiske flygtninge. Vejen til fred kræver at palæstinenserne accepterer zionismen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelShana Tovah med 15,2 millioner jøder i verden
Næste artikelLover at flygtede terrorister vil blive fanget
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise