Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Yoseph Haddad ved mindehøjtidelighed for faldne israelsk-arabiske soldater: – IDF er for alle israelere

- Jeg sendte alle mine sønner ind i IDF og opfordrer alle israelske arabere til at tjene deres land, Israel i IDF som frivillige, siger Yusuf Yahya som mistede sin 19-årige søn under operation i Gaza.

I går blev der afholdt en helt særlig mindehøjtidelighed i landsbyen Arara for faldne israelsk-arabiske soldater i den israelske hær, artiklen er oversat fra hebraisk fra det israelske nyhedsmedie Walla News.

Mindehøjtideligheden blev arrangeret af organisationen Together – Vouch for each Other som drives af Yoseph Haddad, som selv er arabisk-israeler og handikappet efter han blev såret som israelsk soldat – læs mere om organisationen HER.

Se MIFFs interview med Haddad HER.

Mindestedet hedder Ohel Said (Saids telt) og ligger på en bakke med udsigt over Wadi Ara. Mindestedet blev opført af Yusuf Yahya, som mistede sin 19-årige søn Said Yahya under en operation i Gazastriben.

På mindestedet står der:
– Til minde om drengene – muslimske IDF-soldater som faldt under tunnelkatastrofen i Rafah i 2004.

Ved indgangen til mindeværelset er navnene på de arabiske soldater som faldt i Rafah indgraveret på hebraisk og arabisk, samt: “Mor og far græd ikke, Saids telt – lighed og fred.”

“Der er ikke en dag hvor en efterladt far ikke tænker på sin søn”, forklarer Yahya som er fast besluttet på at videreføre sin søns vej. Han mener at araberne i Israel bør melde sig frivilligt til militærtjeneste efter hændelserne i Wadi Ara i 2000. Yahya fortæller at han sendte sine sønner til IDF for at ændre israelske jøders fordomme om Wadi Ara og formidle budskabet om at alle israelske indbyggere bør tjene og beskytte landet som de lever i.

Said efterlod sig forældre, fem brødre – Ihab, Muhammad, Ahmad, Hisham Walid og to søstre – Rozit og Angam. Siden Israels oprettelse i 1948 er omkring 150 arabisk-israelske faldet i krig. I dag tjener omkring tusind soldater fra den arabiske sektor i den israelske hær.

Ved ceremonien talte også major (Res.) Hisham Abu Reya, den første arabisk-muslimske officer i IDF. Han understregede at “i deres død befalede de os fred”.

– IDF er ikke jødernes hær, IDF er Israels forsvarshær som er sat i verden for at beskytte alle israelere. Ligesom IDF tilhører os alle, gør mindedagen for faldne israelske soldater også. Vi har betalt den ultimative pris sammen og vil mindes hver eneste soldat sammen, sagde Haddad

– Det er meget rørende at afholde mindedagen i det arabiske samfund og ære mindet af israelsk-arabiske faldne soldater sammen med alle faldne israelske soldater og terrorofre. Det er en trist og smertefuld dag for hele det israelske samfund. Vi har alle brug for at bøje hovedet og huske vores helte som faldt for vores land. Vi skal bør det sammen og være forenet. Æret være deres minde må Allah være barmhjertig mod deres sjæl, tilføjede Haddad.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem