Yoseph Haddad ved mindehøjtidelighed for faldne israelsk-arabiske soldater: – IDF er for alle israelere

- Jeg sendte alle mine sønner ind i IDF og opfordrer alle israelske arabere til at tjene deres land, Israel i IDF som frivillige, siger Yusuf Yahya som mistede sin 19-årige søn under operation i Gaza.
Yoseph Haddad ærer faldne israelsk-arabiske soldater ved særlig mindehøjtidelighed i Ohel Said. Der lever omkring 2 millioner israelske-arabere i Israel. Til forskel for deres jødiske medborgere, har de ikke værnepligt, men kan aftjene frivilligt. (Foto: @HSajwanization, via Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I går blev der afholdt en helt særlig mindehøjtidelighed i landsbyen Arara for faldne israelsk-arabiske soldater i den israelske hær, artiklen er oversat fra hebraisk fra det israelske nyhedsmedie Walla News.

Mindehøjtideligheden blev arrangeret af organisationen Together – Vouch for each Other som drives af Yoseph Haddad, som selv er arabisk-israeler og handikappet efter han blev såret som israelsk soldat – læs mere om organisationen HER.

Se MIFFs interview med Haddad HER.

Mindestedet hedder Ohel Said (Saids telt) og ligger på en bakke med udsigt over Wadi Ara. Mindestedet blev opført af Yusuf Yahya, som mistede sin 19-årige søn Said Yahya under en operation i Gazastriben.

På mindestedet står der:
– Til minde om drengene – muslimske IDF-soldater som faldt under tunnelkatastrofen i Rafah i 2004.

Ved indgangen til mindeværelset er navnene på de arabiske soldater som faldt i Rafah indgraveret på hebraisk og arabisk, samt: “Mor og far græd ikke, Saids telt – lighed og fred.”

“Der er ikke en dag hvor en efterladt far ikke tænker på sin søn”, forklarer Yahya som er fast besluttet på at videreføre sin søns vej. Han mener at araberne i Israel bør melde sig frivilligt til militærtjeneste efter hændelserne i Wadi Ara i 2000. Yahya fortæller at han sendte sine sønner til IDF for at ændre israelske jøders fordomme om Wadi Ara og formidle budskabet om at alle israelske indbyggere bør tjene og beskytte landet som de lever i.

Said efterlod sig forældre, fem brødre – Ihab, Muhammad, Ahmad, Hisham Walid og to søstre – Rozit og Angam. Siden Israels oprettelse i 1948 er omkring 150 arabisk-israelske faldet i krig. I dag tjener omkring tusind soldater fra den arabiske sektor i den israelske hær.

Ved ceremonien talte også major (Res.) Hisham Abu Reya, den første arabisk-muslimske officer i IDF. Han understregede at “i deres død befalede de os fred”.

– IDF er ikke jødernes hær, IDF er Israels forsvarshær som er sat i verden for at beskytte alle israelere. Ligesom IDF tilhører os alle, gør mindedagen for faldne israelske soldater også. Vi har betalt den ultimative pris sammen og vil mindes hver eneste soldat sammen, sagde Haddad

– Det er meget rørende at afholde mindedagen i det arabiske samfund og ære mindet af israelsk-arabiske faldne soldater sammen med alle faldne israelske soldater og terrorofre. Det er en trist og smertefuld dag for hele det israelske samfund. Vi har alle brug for at bøje hovedet og huske vores helte som faldt for vores land. Vi skal bør det sammen og være forenet. Æret være deres minde må Allah være barmhjertig mod deres sjæl, tilføjede Haddad.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael åbner for turister fra 23. maj
Næste artikelBombet terrormål efter raketangreb
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise