Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Hvilken apartheid taler B’tselem om?

Både israelske jøder og arabere er stolt over å være israelere. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv/Flickr)
Arabiske-israelere og andre minoriteter i Israel har lige rettigheder - der er ikke apartheid i Israel! (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv)
- Når B'Tselem påstår at jeg, min arabiske familie og mine arabiske venner lever in en apartheidstat, siger de, at de ser os som andenrangsborgere. B'Tselem, lad være med at fremme jeres agenda på vores bekostning, skriver Yoseph Haddad i Israel Hayom.

Yoseph Haddad er arabisk-israeler, han er administrerende direktør for NGO’en Together – Vouch for each Other – læs mere om dem HER. NGO’en sigter mod at bygge bro mellem den arabiske sektor i det israelske samfund og det israelske samfund som helhed.

– I sidste uge vågnede jeg en morgen i mit hjem i Nazareth og opdagede til min forbløffelse at jeg lever under et racistisk apartheidregime som vil “fremme og viderefører overlegenhed hos en gruppe mennesker – jøderne.” Jeg gned mine øjne, læste nyheden igen og faldt til ro efter jeg indså, at den var baseret på endnu en rapport fra den venstreorienterede israelske NGO B’Tselem, skriver arabisk-israelske Yoseph Haddad i avisen Israel Hayom.

Haddad understreger at rapporten som er ren propaganda er et problem, fordi den spredes i hele verden – også til Danmark og propagandaen er effektiv.

B’Tselem præsenterer sig selv som en menneskerettighedsorganisation, i virkeligheden er det en organisation med en klar politisk agenda som er i modsætning til Israels holdning. Og folk har åbenbart ingen grænser, tilføjer Haddad.

Sådan skriver Haddad:
Hvordan kan de sige, at jeg, en arabisk-israeler, der aftjente i det israelske forsvar (IDF) sammen med jødiske soldater og har ledet hundredvis af jødiske medarbejdere, lever i en apartheidstat? Hvordan kan de sige at der er nogle i vores samfund som lever i en apartheidstat, når vi er læger, dommere og endda lovgivere? Hvordan kan du sige, at Samer Haj-Yehia lever i en apartheidstat, når han leder den største bank i Israel? B’Tselem har allerede nået topmålet af hykleri, men at sammenligne Israel med en apartheidstat med dets racelove er ikke kun en forvrænget løgn – det er også en fornærmelse mod alle de sydafrikanere som levede under apartheid i Sydafrika. Det er foragt for- og kynisk udnyttelse af konceptet.

Jeg siger ikke, at alt i Israel er perfekt. Nogle ting kan blive bedre. Men vis mig et land, hvor alt er perfekt. Jeg ser på vores naboer i regionen og takker G_d for, at jeg blev født i staten Israel – det eneste demokrati i Mellemøsten. Det er sandt, at det arabiske mindretal i Israel står over for udfordringer, ligesom andre nationale mindretal gør i andre lande.

Alle mindretal i Mellemøsten – shiamuslimer, sunnimuslimer, Yazidi, kurder og selvfølgelig de kristne forfølges, staten Israel er det eneste land som giver ALLE sine mindretal lige rettigheder og evnen til at påvirke deres fremtid.

Når B’Tselems direktør Hagai El-Ad, som er jøde, beslutter at jeg, min arabiske familie og mine arabiske venner lever i en apartheidstat, siger han sammen med sin organisation, at de ser os som andenrangsborgere. B’Tselem, lad være med at fremme jeres agenda på vores bekostning!

Til min glæde vil Israel sandsynligvis være det første land som kommer ud af Corona-krisen, og om få måneder kan folk fra hele verden komme her og se ved selvsyn, hvordan apartheid ser ud i Israel. De vil kunne høre hebraisk og arabisk blive talt på Nazaret-markedspladsen, de vil se moskeer, kirker og synagoger ved siden af ​​hinanden i Jaffa og se sameksistensen af ​​den israelske mosaik over hele landet. Og måske, bare måske, vil deres besøg her få dem til at ønske at de også levede under et apartheidregime.

Danmark vigtig B’tselem donor
Det internationalt ankerkendte forskningsinstitut NGO Monitor har afdækket hvor B’tselem får deres midler fra. Danmark er blandt deres vigtigste donorlande – læs rapporten HER. Læs også: I 2019 havde B’tselem en indkomst på omkring 20 mio. kroner.

Ved at støtte B’tselem økonomisk ignorere Danmark organisationens agenda om at sværte Israel til på den internationale mediearena og sprede anti-israelsk propaganda som ikke har hold i virkeligheden. Danmark bør stoppe støtten til B’tselem og kærve at de basere deres rapporter på valid information frem for falske apartheid anklager.

Læs også: Se hvordan de palæstinensiske myndigheders (PA) falske anklage om “medicinsk apartheid” rettet mod Israel breder sig – Danmark sender årligt flere mio. danske skatte kroner til PA uden at stille krav til hvordan pengene bruges.

Hvis du også synes det er på tide at se dansk bistand til organisationer efter i sømmene så meld dig ind i MIFF allerede i dag
Klik HER for at blive medlem – tak for din støtte!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem