Israelsk-arabisk svømmer vinder guld i Paralympics

Iyad Shalabi skriver historie som første israelsk-araber som vinder guld i OL/Paralympics.
Iyad Shelby skriver historie som første israelsk-araber som vinder Paralympic-guld. (Foto: Keren Isaacson)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelsk-arabiske svømmer Iyad Shalabi har overrasket verden og skrevet historie i Israel efter han i dag vandt guldmedalje i Paralympics i Tokyo, Japan. Shalabi er første israelsk-arabisk OL/Paralympic guld-vinder nogensinde. Shalabi vandt gul i 100 meter rygsvømning, skriver Jerusalem Post.

Vidste du at en Holocaust-overlevende startede Paralympics?

Den 34-årige guldvinder er ud af muslimsk familie i den arabiske by Shfar’am i Nord-Israel. Han er født døvstum og blev lam efter ulykke som 13-årig.

Han har konkurreret i hvad der regnes for at være den mest vanskelige øvelse. Han har ofte konkurreret mod svømmere med mindre funktionsnedsættelse end han selv har. Derfor er hans guldmedalje så meget desto mere velfortjent og imponerende.

Yusuf Shalabi som så med i Tokyo da hans søn vandt guld, fortæller om øjeblikket:

– Mit hjertet bankede. Da han svømmede forbi konkurrenten begyndte jeg at grine. Han har altid trænet og stået fast på at fortsætte. I seks år har han trænet hver eneste dag. Det er som en drøm, siger faren om sin søns guldmedalje.

Efter den imponerende præstation er det strømmet ind med lykønskninger fra politisk i Israel. Blandt andet tidligere premierminister Benjamin Netanyahu, kultur- og sportsminister Hili Tropper.

– Iyad du er guld! Jeg hylder dig for en fænomenal præstation, Tweetede Netanyahu.

Præsident Isaac Herzog Tweetede: – Du er en mester! Du har glædet os. Du er symbolet på styrke. Vi er stolte over dig og din guldmedalje. Rigtig godt gået!

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPA-kaos efter forsinkelse af EU-milliard bistand
Næste artikelHamas-grundlægger: – Verden accepterede at Taliban smed USA ud, verden vil også acceptere at vi smider Israel ud
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise