Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk-arabisk svømmer vinder guld i Paralympics

Iyad Shelby skriver historie som første israelsk-araber som vinder Paralympic-guld. (Foto: Keren Isaacson)
Iyad Shalabi skriver historie som første israelsk-araber som vinder guld i OL/Paralympics.

Den israelsk-arabiske svømmer Iyad Shalabi har overrasket verden og skrevet historie i Israel efter han i dag vandt guldmedalje i Paralympics i Tokyo, Japan. Shalabi er første israelsk-arabisk OL/Paralympic guld-vinder nogensinde. Shalabi vandt gul i 100 meter rygsvømning, skriver Jerusalem Post.

Vidste du at en Holocaust-overlevende startede Paralympics?

Den 34-årige guldvinder er ud af muslimsk familie i den arabiske by Shfar’am i Nord-Israel. Han er født døvstum og blev lam efter ulykke som 13-årig.

Han har konkurreret i hvad der regnes for at være den mest vanskelige øvelse. Han har ofte konkurreret mod svømmere med mindre funktionsnedsættelse end han selv har. Derfor er hans guldmedalje så meget desto mere velfortjent og imponerende.

Yusuf Shalabi som så med i Tokyo da hans søn vandt guld, fortæller om øjeblikket:

– Mit hjertet bankede. Da han svømmede forbi konkurrenten begyndte jeg at grine. Han har altid trænet og stået fast på at fortsætte. I seks år har han trænet hver eneste dag. Det er som en drøm, siger faren om sin søns guldmedalje.

Efter den imponerende præstation er det strømmet ind med lykønskninger fra politisk i Israel. Blandt andet tidligere premierminister Benjamin Netanyahu, kultur- og sportsminister Hili Tropper.

– Iyad du er guld! Jeg hylder dig for en fænomenal præstation, Tweetede Netanyahu.

Præsident Isaac Herzog Tweetede: – Du er en mester! Du har glædet os. Du er symbolet på styrke. Vi er stolte over dig og din guldmedalje. Rigtig godt gået!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem