Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Indbyggere i Jenin frygter PA vil misbruge international bistand

På billedet ses bevæbnede og maskerede palæstinensere i byen Jenin som hører under de palæstinensiske myndigheder (PA).(Foto: Flash90)
De palæstinensiske myndigheder (PA) har vurderet at der er behov for omkring 105 mio. kr til Jenin, men har allerede fået over 307 mio. kr og flere penge er på vej - vil millionerne ende de forkerte lommer?

MIFF har igennem længere tid skrevet om at de palæstinensiske myndigheder (PA), som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, har mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin hvor terrorgrupper truer Israels sikkerhed.

Trods deres forpligtelser i Oslo-aftalerne, har PA ikke vist vilje eller evne til at stoppe terrorgrupperne i deres selvstyreområder. Derfor har Israels forsvarshær (IDF) i en lang periode gennemført daglige anti-terroraktioner for at beskytte sin befolkning mod terror. Ny IDF-rapport viser blandt andet at mindst 52 israelere i juni 2022-juni 2023, betalte med livet for palæstinensisk terror – mindst 15 af de israelske terrorofre blev dræbt af terrorister fra Jenin. MIFF har samlet hovedpunkterne fra IDF-rapporten her.

For at stoppe den stigende terrortrussel mod Israel, gennemførte IDF for få dage siden, den største anti-terroroperation i Jenin i mere end 20 år. Allerede på et tidligt tidspunkt kunne MIFF fortælle, at alle de dræbte i Jenin var bevæbnede terrormedlemmer – det bekræftes af IDF og åbne palæstinensiske kilder.

Alligevel har danske, norske og internatinale medier haft tralvt med at hælde mere benzin på terror-bålet mod Israel, mend påstande om at de fleste var civile.

Vil PA misbruge international bistand øremærket til Jenin? Det er ikke noget nyt at PA misbruger international bistand (inkl. dansk bistand) i deres terror-krig mod Israel – se eksempler her. Nu frygter indbyggere i Jenin at PA også vil misbruge international bistand, øremærket til at hjælpe byen, skriver Times of Israel.

Flere arabiske lande har allerede lovet flere millioner dollars til at genopbygge veje og bygninger, ødelagt under anti-terroroperationen. Emiraterne har lovet 15 millioner dollars (svarende til over 101 mio. kr.), Algeriet har lovet 30 millioner dollars (svarende til over 202 mio. kr.), Qatar og andre lande forventes også at give penge, derudover har private også indsamlet penge.

PA har oprettede et ministerielt udvalg som skulle vurdere skaderne i Jenin. Udvalget er nået frem til, at der er behov for omkring 15,5 millioner dollars (svarende til omkring 105 mio. kr).

Dvs. at PA allerede har fået over 307 mio. kr. ind og flere penge er på vej. Hvad vil PA gøre med de mange ekstra millioner, spørger flere indbyggere i Jenin. Flere indbyggere frygter at pengene vil ende samme sted som “mange andre projekter PA i årtier har fremmet,” skriver Times of Israel.

Jenin-aktivist Mona al-Rimawi (21), tweetede: – Omkostningerne til at genopbygge Jenin er 15 mio. dollars. PA har allerede fået 45 mio. dollars af Emiraterne og Algeriet. Dertil kommer private donationer og lovning på penge fra Qatar. Som indbygger i Jenin jeg ret til at vide, hvordan PA bruger pengene, vil PA de ekstra penge til udbetale løn til deres ansatte – hvad er planen?

En anden aktivist udtaler at “PA’s omdømme ikke er pletfri, når det gælde brug af offentlige midler og alle ved det. Der bør blive oprettet et gennemsigtighedsudvalg med Jenin-indbyggere, så vi kan overvåge hvor mange penge der kommer ind og undgå korruption.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem