Premierminister Mohammad Shtayyeh under PAs regeringsmøde. (Skærmdump via IMPACT-se)

Den palæstinensiske premierminister nægter at bøje af for norsk pres

Tidligere på måneden, i budgetforliget mellem regeringen og Fremskrittspartiet, blev der skåret 30 millioner norske kroner i støtten til palæstinenserne i statsbudgettet for 2021 – læs mere her. Norges nedskæring af bistanden sker oveni en generel nedskæring af bistanden grundet forventet nedgang i bruttonationalproduktet i kølvand på Corona-krisen. Det var et ønske fra både partiet Frp, og fra regeringspartierne, at bruge nedskæring af bistanden til de palæstinensiske myndigheder (PA) som et pressionsmiddel for blandt andet at stoppe belønningssystemet for dømte palæstinensiske terrorister med israelske liv på samvittigheden og jihadundervisning i skolen, hvor palæstinensiske skolebørn opfordres til at ofre deres liv i jihad mod israelere (læs mere HER).

Til forskel for Norge, fortsætter Danmark med at sende flere mio. danske skattekroner til PA uden at stille spørgsmålstegn ved hvad pengene går til! Læs mere om hvordan dine skattekroner misbruges af PA HER.

Nogle dage efter Norges nedskæring af bistanden til PA blev kendt i det palæstinensiske samfund, holdt PA-premierminister Mohammad Shtayyeh en tale hvor han kontant afviste presset fra Norge – se talen HER.

– Vi har lagt mærke til en ny opildningskampagne mod det palæstinensiske skolepensum, fanger og martyrer. Vi anser det for at være et led i organiseret propaganda spredt af det israelske apparatet for at rakke ned på vores nationale identitet. Det palæstinensiske skolepensum er et resultat af vores historie og kultur, vores kamp, vores religion, civilisationen vi har været en del af i tusindvis af år – og ingenting af det er kommet frem ved forhandlingsbordet – og vil ikke blive opgivet i skolepensum, indledte Shtayyeh.

Han fortsatte med at understrege at nedskæringen i norsk bistand ikke vil få de palæstinensiske myndigheder til at ændre i deres skolepensum.

– Jerusalem er hovedstaden i staten Palæstina i skolepensum, i politik, i økonomi, i samfundet og hos folket. Hvis nogle bistandsgivere stiller krav til os når det gælder dette, vil vi finansiere tryk af vores skolebøger med vores afgiftsindtægter for vand, telefon og strøm, om det så skulle være. Vi ønsker et nationalt pensum, som reflekterer vores realitet og vores vision for fremtiden, reflekterer videnskabelig og teknologisk fremgang, styrker vores udholdenhed og reflekterer vores samfund i ånden til en pluralistisk og demokratisk tilnærming, erklærede Shtayyeh.

Premierministerens udtalelse illustrerer hvad MIFF har påpeget i flere år – så længe Norge, Danmark og andre giverlande, giver generel budgetstøtte til palæstinenserne kan de flytte rundt på pengene som de vil, og hævde at norske og danske midler ikke er med til at finansiere det som norske ledere finder betænkeligt. Til forskel for de norske ledere er de danske ledere tavse, eneste undtagelse MIFF er bekendt med er Naser Khader som er medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti, derudover er han formand for Forsvarsudvalget og medlem af Beskæftigelsesudvalget, Retsudvalget og Udenrigsudvalget. I september gav Khader i Kristeligt Dagblad udtryk for bekymring over PAs misbrug af palæstinensiske skolebørn ved at oplære dem i at blive selvmordsbombere. Khader er selv palæstinenser med syrisk baggrund, hvorfor han kender til PAs tankegang – læs mere HER. MIFF skrev allerede i 2013 at PA blot spiller et spil for galeriet – læs mere HER på norsk.

Baggrund: Palæstinensiske skolebøger

De palæstinensiske skolebøger taget i brug i skoleåret 2019-2020 var endnu mere ekstreme end tidligere. Vold, martyrdød og jihad er et gennemgående tema gennem alle tolv skoleår i de palæstinensiske grundskoler, skrev MIFF 9. oktober 2019 – læs mere HER. Vi oversatte også 44 eksempler til norsk og dansk som dokumenterede det – læs mere HER.

Efter IMPACT-se og MIFF informerede norske stortingspolitikere om sagen, fulgte Aftenposten op med artikler om sagen på sin forside 12. november 2019: Norge støtter skolepensum som fremmer jihad – læs mere HER på norsk. Lederartiklen var også klar: Palæstinensiske skolebøger modarbejder fred – læs mere HER på norsk.

5. december 2019 blev en historisk dag: For første gang i historien truede et flertal i det norske Stortinget med at fryse norsk bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) hvis ikke PA ændrer sine skolebøger til det bedre – læs mere HER på norsk. I maj fik Norge følge af EU, som udtrykte bekymring «over den fortsatte mangel på effektivt at handle mod hadytringer og vold i skolebøgerne» – læs mere HER. 4. juni 2020 oplyste udenrigsminister Ine Eriksen Søreide at regeringen har «tilbageholdt mere end halvdelen af den planlagte støtte til det palæstinensiske uddannelsessystem» – læs mere HER på norsk.

De palæstinensiske myndigheder signalerede ellers i sommers til deres bistandslande at de ville reformere deres skolepensum. «Vi oplever at der er en god og tæt dialog med de palæstinensiske uddannelsesmyndigheder om spørgsmålet,» skrev den norske udenrigsminister til Stortinget 4. juni.

Men da sommerferien var forbi, og skolebøgerne for efteråret 2020 blev delt ud til de palæstinensiske elever og gjort tilgængelige online – se mere HER, viste det sig at ændringerne var minimale når det gælder problematisk indhold, og til dels til det værre – læs mere HER.

Også for skoleåret 2020/2021 er indholdet i skolebøgerne rædselsfuldt: Vold, martyrdød og jihad er inkluderet i alle klassetrin og alle fag i det palæstinensiske skolesystem. Ekstrem nationalisme og islamistiske ideologier er udbredt i pensum, inklusiv i naturfag- og matematikbøger. Muligheden for fred med Israel afvises. Enhver historisk jødisk tilstedeværelse i Israels nuværende territorier og de palæstinensiske selvstyremyndigheder er totalt udeladt fra skolebøgerne – læs mere HER.

Her er hvad du kan gøre for at råbe op mod PAs misbrug af danske skattekroner til opildning til terror og jihad mod israelere:
Støt MIFFs arbejde for at stoppe den absurde situation!

Bliv medlem af MIFF HER.
Støt MIFF med en gave HER.
Anbefal MIFF til familie og venner – hjælp MIFF med at hverve flere medlemmer så vi kan fortsætte arbejdet for Israel og det jødiske folk.
Del MIFFs opslag! Kontakt danske politikere – del MIFFs artikler som dokumentere misbruget af dansk bistand til palæstinenserne med politikerne.
Tak for din støtte!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp