Forside Med Israel for fred (MIFF) MIFF’s modaktion gav milliontab til organisationer som modarbejder Israel

MIFF’s modaktion gav milliontab til organisationer som modarbejder Israel

Her er de officielle tal som viser effekten af MIFFs modaktion.

Conrad Myrland holder foredrag i en af MIFF's lokale foreninger d. 22 oktober 2018.
Støtter du det jødiske folks ret til et nationalt hjemland? Klik her for at blive medlem af MIFF fra kun kr. 3, - om ugen

Før Operation Dagsværk (OD) i Norge den 1. november 2018 mobiliserede MIFF sig for at få flest mulige skoler og elever til at holde sig væk fra aktionen. Ved nærmere granskning af hvad der skulle støttes, viste det sig at pengene skulle bruges til at forstærke ungdommens fjendebilleder af Israel og bidrage til mere dæmonisering af landet både i de palæstinensiske områder og i Norge. Således vil projektet skade muligheden for at få en fredelig løsning på konflikterne mellem israelere og palæstinensere.

MIFF forklarede problemet detaljeret i flere artikler. De fleste argumenter er samlet her i kortfattet form: “Ti grunde til at du IKKE bør deltage i årets Operation Dagsværk”.

Den 18. september blev der sendt et brev til næsten alle ungdomsskoler og videregående skoler i Norge. MIFF spredte blandt andet sit budskab gennem film på de sociale medier og helsidesannoncer i Norges størst aviser.

Allerede før OD-dagen meldte Operation Dagsværk om «drastisk nedgang» i antal deltagende skoler og elever. I februar skrev OD at MIFFs aktion havde bidraget til «en nedgang i indsamlede beløb som sandsynligvis vil overstige to millioner kroner».

Det sidste viste sig at være upræcist (som så meget andet fra den kant). Nedgangen i indtægter for OD endte med at blive på 3,6 millioner kroner fra 2017 til 2018.

Da Elevtinget valgte at gøre Operation Dagsværk 2018 til en anti-israelsk kampange i samarbejde med KFUK-KFUM Global, blev indtægterne således de laveste siden 1985. Justeret i forhold til inflationen – er det de laveste indtægter siden 1970’erne.

Den procentvise nedgang i indtægter fra år til år blev den største siden midten af 1970’erne, viser en sammenligning af ODs officielle tal. I 1990’erne var OD’s årsindtægter 25,6 millioner kroner. I 2000’erne steg den til 28,7 millioner kroner. Fra 2010 til 2017 var den årlige gennemsnitsindtægt 27,9 millioner kroner. Indtægten i 2018 var 18,9 millioner kroner, en reduktion på 15 procent fra 22,3 millioner kroner i 2017. For første gang siden 1985 lå de indsamlede beløb under 20 millioner kroner.

At MIFFs aktion har bidraget til mange millioner kroner i reducerede indtægter til organisationer som modarbejder Israel er noget som alle vores medlemmer kan glæde sig over. Og mindst lige så glædeligt er det, at man har sat en masse tanker i gang hos mange elever og forældre.

I vores oplysningskmpagne mod Operation Dagsværk 2018, bad vi norske skoleelever stille sig selv følgende spørgsmål:

Tak til alle skoleledere, lærere og elever,
som tog det moralsk rigtige valg!


Se evt. dansk dækning fra 9. november 2018: 

MIFF besvarer 13 spørgsmål fra Operation Dagsværks-elever – Lær om hvorfor MIFF finder, at Norges 2018 Operation Dagsværk virker mod hensigten. Få repeteret lidt om sikkerhedsspørgsmål, besættelsen, og tostatsløsningen – og bliv inspireret af lidt saglig dialog.

Tidligere artikelJerusalem er vært for festival med film om kvinders rettigheder og muligheder verden over
Næste artikelNok er nok! Bekæmp FN Menneskerettighedsråds hetz mod Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
0

Din varekurv