Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

DR bruger CNN “undersøgelse” udført af “ekspert” tilknyttet anti-israelske NGO’er som bevis for at Israel skød journalist

Her ses paraden med den døde palæstinensisk/amerikanske journalist Shireen Abu Aqleh i Jenin som er kendt for at være en terrorrede, 11. maj 2022. Den døde journalist er draperet med det palæstinensiske flag og hendes pressevest. Liget er omringet af bevæbnede palæstinensere. Flere af deres væben bruger den type kugle som skød journalisten. (Foto: Flash90)
NGO Monitors undersøgelse viser at "ekseperten" brugt af CNN og gengivet af DR, igennem to årtier har været tilknyttet flere af de mest anti-israelske NGO'er - kan DR virkelig ikke gøre det bedre?

MIFF har utallige gange gennemgået flere danske medier for at tage temperaturen på deres dækning af Israel. Desværre tegner vores gennemgang af niveauet i dansk journalistik et dystert billede.

Den 12. maj kunne MIFF fortælle at de palæstinensiske myndigheder (PA) som Danmark sender flere millioner skattekroner hvert eneste år, nægter at udlevere kuglen som dræbte den palæstinensisk/amerikanske Al-Jazeera journalist Shireen Abu Akleh. Journalisten blev dræbt den. 11 maj i Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden). En undersøgelse af kuglen kunne ellers fastlå hvem skød journalisten.

I skrivende stund vides det ikke hvem skød og dræbte journalisten. Alligevel havde palæstinenserne travlt med at anklage og fordømme Israel for drabet. Israel har meddelt at det var bevæbnede palæstinensere som skød journalisten.

Jenin er en kendt terrorrede – drabet skete under hårde kampe mellem israelske soldater og bevæbnede palæstinensere i Jenin i Judæa og Samaria hvor journalisten havnede i krydsilden. Som sagt kunne en undersøgelse af kuglen der dræbte journalisten fastlå hvem stod bad drabet, men PA nægter at lade Israel foretage undersøgelsen.

Israelske soldater går kun ind i Jenin når der er efterretninger om kommende terrorangreb mod israelere eller når IDF leder efter terrorister. Jenin er kendt for at være en terrorrede hvorfra mange terrorister er blevet udklækket. Det gælder også den seneste terrorbølge som har hærget Israel siden 22. marts og i skrivende stund har kostet 19 personer, såret utallige og efterladt et stort antal israelere med ar på sjælen. Jenin er under PA’s kontrol, men PA formår ikke at kontrollere hvad der sker i byen. Derfor er Israel nødsaget til at beskytte sine indbyggere mod terrortruslen fra Jenin.

Den 24. maj 2022 offentliggjorde CNN en artikel hvori de hævdede at “nye beviser tyder på at [Al-Jazeera-journalisten] Shireen Abu Akleh blev dræbt i målrettet angreb fra israelske styrker.”

CNN’s anklager er baseret på påstande fremsat af Chris Cobb-Smith, der af CNN præsenteres som “en våbenekspert, en sikkerhedskonsulent og britisk hærveteran”. Hans påstande blev afvist på det kraftigste af IDF, skriver NGO Monitor.

Den 26. maj brugte DR (DR finansieres af statens mediestøtte og de danske skatteydere via skatten), CNN’s “undersøgelse” som grundlag for at dømme Israel sakyldig i drabet af Al-Jazeera journalisten:

Skærmdump, dr.dk 26. maj 2022: https://www.dr.dk/nyheder/seneste/al-jazeera-journalist-blev-draebt-paa-vestbredden-undersoegelse-viser-israelsk

Hvem er det egentlig CNN og DR har brugt som bevis for at Israel stod bag drabet? Det har NGO Monitor gravet i – Chris Cobb-Smith har igennem to årtier været tilknyttet en af de mest politiserede anti-israelske NGO’er som kommer med falske og udokumenterede anklager om israelske overtrædelser af krigens love. Eksempelvis rådgav Cobb-Smith Human Rights Watch i 2002 vedrørende Jenin, da NGO’en kørte kampagner hvori de påstod, at Israel “begik krigsforbrydelser.” Under Gaza-konflikten i 2009 arbejdede Cobb-Smith for Amnesty International i en lignende rolle. Han spredte især falske påstande (“der var ingen taktisk grund; der var ingen rimelig brug af det våbensystem”). Han spredte også påstande, der (efterfølgende blev miskrediteret) om at IDF brugte hvid fosfor “på en ulovlig måde.” På samme måde har han været involveret i kampagner for den anti-israelske NGO Forensic Architecture.

Cobb-Smith har desuden udarbejdet en “Guide to Field Investigation” (2012) for Al Haq – som har stået på Israels terrorliste siden oktober 2021. Cobb-Smiths guide har til formål at “gavne forskere, der efterforsker menneskerettighedskrænkelser begået af israelske besættelsesstyrker i det besatte palæstinensiske område.”

Cobb har arbejdet som rådgiver på forskellige projekter med flere NGO’er som dæmoniserer Israel:

Amnesty International – i 2009 var Cobb-Smith “en del af Amnesty Internationals team” og påstod, at Israel begik krigsforbrydelser under Gaza-krigen i 2009.

I et Amnesty interview om deres påståede krænkelser, tog Cobb-Smith udgangspunkt i yderst tvivlsomme beviser og en tvivlsom fortolkning af international lov blev brugt som grundlag for falske påstande om at Israel ulovligt brugte hvid fosfor i Gaza i 2009. Interviewet var en del af Amnestys kampagne i 2009, der opfordrede til en våbenembargo mod Israel.

Al Haqi 2010 inviterede Al Haq Cobb-Smith til at “uddanne sine forskere og feltforskere fra andre organisationer i undersøgelsesteknikker.” Basertet på de træningsworkshops, bestilte Al Haq i 2012 Cobb-Smith til at producere en “Guide to Field Investigation” (se link længere oppe).

Forensic Architecture – Cobb-Smith fungerede som rådgiver for Forensic Architecture, et pseudo-forskningsprojekt, der konsekvent genererer unøjagtige og vildledende analyser.

I den egenskab var han involveret i fælles Forensic Architecure/Amnesty anklager vedrørende brug af hvid fosfor i 2009 og “uforholdsmæssig eller på anden måde vilkårlig” magtanvendelse under “Black Friday” i Rafah (Gaza-krigen i 2014). Han hjalp også NGO’erne med at skabe Gaza-platformen i 2014, som fuldstændig ignorerede den iransk-støttet terrorgruppe Hamas og andre palæstinensiske terrorgrupper involveret i konflikten.

I 2018 deltog Cobb-Smith også i et af Forensic Architectures projekter, her blev han bestilt af den israelske NGO B’Tselem til at undersøge et IDF-angreb i Gaza. Cobb-Smiths konklusioner ignorerede optagelser af Hamas-terrorister, der brugte bygningen til militær træning.

Palestinian Center for Human Rights (PCHR) – i 2009, mens han arbejdede med Amnesty International, besøgte Cobb-Smith PCHR’s kontorer(1). Det skal bemærkes at Amnestys rapporter om konflikten i 2009, var afhængige af PCHR’s optælling af ofre. Amnesty tog ikke højde for deres problematiske definition af hvem er en “ikke-kombattant.” Derfor klassificerede PCHR og Amnesty flere terrorister som civile og talte dem således med som civile ofre.

Cobb-Smith mødtes igen med PCHR i juni 2015 og i 2018 deltog han i en workshop afholdt af PCHR på Institute for International Criminal Investigations om “procedurerne for strafferetlig efterforskning af internationale forbrydelser.”

Note: PCHR er tilknyttet terrororganisationen Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP). PFLP står på terrorlisten i USA, EU, Canada og Israel. For mere info om PCHR’s bånd til terrororganisationen PFLP – klik her for NGO Monitors rapport “Palestinian Center for Human Rights’ Ties to the PFLP Terror Group.”

Læs også hvordan dansk bistand er blevet kanaliseret til terrororganisationen PFLP og Al Haq.

DR har budgetteret med driftsudgifter på 3.716 millioner kr. i 2022, men kunne åbenbart ikke finde luft i deres budget til at undersøge “ekspertens” påstande bragt af CNN, inden de valgte at bringe nyheden – kan DR virkelig ikke gøre det bedre?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem