Her ses paraden med den døde palæstinensisk/amerikanske journalist Shireen Abu Aqleh i Jenin som er kendt for at være en terrorrede, 11. maj 2022. Den døde journalist er draperet med det palæstinensiske flag og hendes pressevest. Liget er omringet af bevæbnede palæstinensere. Flere af deres væben bruger den type kugle som skød journalisten. (Foto: Flash90)

De palæstinensiske myndigheder nægter Israel at undersøge kuglen som dræbte journalist

- Hvad forsøger de at skjule? Det kan jeg fortælle dig… sandheden, Tweetede den palæstinensiske menneskerettighedsforkæmper Bassem Eid.

De palæstinensiske myndigheder (PA) som Danmark sender flere millioner skattekroner hvert eneste år, nægter at udlevere kuglen som dræbte den palæstinensisk/amerikanske Al-Jazeera journalist Shireen Abu Akleh . En undersøgelse af kuglen kan fastlå hvem skød journalisten, skriver Jerusalem Post.

I skrivende stund vides det endnu ikke hvem skød og dræbte journalisten. Alligevel havde palæstinenserne travlt med at anklage og fordømme Israel for drabet. Israel har har meddelt at det var bevæbnede palæstinensere som skød journalisten.

Drabet skete under hårde kampe mellem israelske soldater og bevæbnede palæstinensere i Jenin i Judaæ og Samaria (Vestbredden), hvor journalisten havnede i krydsilden. Som sagt kunne en undersøgelse af kuglen der dræbte journalisten, fastlå hvem stod bad drabet, men de palæstinensiske myndigheder nægter at lade Israel foretage undersøgelsen.

Israelske soldater går kun ind i Jenin når der er efterretninger om kommende terrorangreb mod israelere eller når IDF leder efter terrorister. Jenin er kendt for at være en terrorrede hvorfra mange terrorister er blevet udklækket. Det gælder også den seneste terrorbølge som har hærget Israel siden 22. marts og i skrivende stund har kostet 19 personer, såret utallige og efterladt et stort antal israelere med ar på sjælen.

Palæstinenserne har også næget at samarbejde med Israel om en fælles undersøgelse af hændelsen.

Den palæstinensiske minister Hussein al-Sheikh siger at de selv vil undersøge hændelsen og lover fuld gennemsigtighed.

Kuglen som dræbte journalisten var en 5.56×45mm NATO. Den type kugle bruges både af Israel og væbnede palæstinensere. I flere klip og billeder fra hændelsen i ses væbnede palæstinensere med våben som bruger den type kugle.

Flere af dem som bar journalistens lig i parade gennem byen var bevæbnet med M16-rifler som også bruger de førnævnte kugler.

Den palæstinensiske menneskerettighedsforkæmper Bassem Eid skriver på Tweetede at han fordømmer de palæstinensiske myndigheder for ikke at ville samarbejde med Israel om at nå til bunds i sagen.

– Hvad forsøger de at skjule? Det kan jeg fortælle dig… sandheden, Tweetede han.

Israels forsvarshær (IDF) har bekræftet at der var soldater rundt 150 meter fra stedet hvor journalisten blev skudt. IDF har gjort redde for hvor alle soldaterne befandt sig da skuddet blev affyret. Den foreløbige efterforskning har vist at der ikke var snigskyttere som skød mod området hvor journalisten befandt sig.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp