Search
FIFA-præsident Gianni Infantino: - Israels landshold som består af både jødiske- og arabiske israelere er et symbol på sameksistens. Hvorfor kan vi ikke drømme om VM med Israel og dets naboer som værter? (Foto: ©UNIS Vienna/Nikoleta Haffar, Wkimedia Commons)

FIFA-præsident: – Abrahamaftalerne kan føre til at Israel bliver VM-vært

FIFA-præsident Gianni Infantino: - Israels landshold som består af både jødiske- og arabiske israelere er et symbol på sameksistens. Hvorfor kan vi ikke drømme om VM med Israel og dets naboer som værter?

Siden Abraham-aftalerne blev underskrevet i 2020 mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko har der stort set været daglige milepæle i det voksende venskab mellem Israel og dets arabiske naboer – desværre har danske medier valgt overhovedet ikke at fokusere på alt det positive der er sket siden aftalerne blev underskrevet 15. september 2020. Det er ikke uden grund at Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan & Israels udenrigsminister Yair Lapid i forbindelse med 1 årsdagen for aftalerne, blandt andet skrev følgende i Financial Times; – Abrahamaftalerne er katalysator for større forandringer i Mellemøsten. Israel og Emiraterne har vist at gennembrud er mulige – men der er lang vej endnu. Læs mere HER.

FIFA’s præsident Gianni Infantino udtalte mandag, at ​​Abraham-aftalerne kan føre til at Israel bliver fodbold-VM vært sammen med sine arabiske naboer, skriver avisen Times of Israel.

https://twitter.com/then24dotcom/status/1448228117840076801

Infantino som er på sit første officielle besøg i Israel, talte ved åbningen af ​​The Friedman Center for Peace through Strength i Museum of Tolerance i Jerusalem, centret er oprettet af den tidligere Trump-administrationsambassadør i Israel David Friedman.

Fifa’s præsident Infantino, sagde blandt andet at Abraham-aftalerne kan føre til et regionalt samarbejde om at være vært for fodboldturneringer og at FIFA ser på hvordan de kan udvide fodboldturneringer for både mandlige og kvindelige fodboldturneringer til årligt tilbagevendende begivenheder og derfor kunne også Israel blive vært.

“Hvorfor kan vi ikke drømme om VM i Israel og dets naboer? Hvorfor skulle vi ikke med Abraham-aftalerne gøre det her i Israel med dets naboer i Mellemøsten og palæstinenserne?” Spurgte Infantino

Under møde i går med Israels premierminister Naftali Bennett tog Infantino muligheden op om at Israel bliver vært for nogle kampe ved VM i 2030 sammen med andre regionale stater – eksempelvis Emiraterne, ifølge Yediot Ahronot.

Infantino fremhævede Israels landshold som består af både israelere jøder og israelske-arabere som et eksempel på sameksistens inspireret af sport. Læs hvad der skete da Israels landshold spillede mod Danmark i Parken sidste måned HER.

FIFA er blevet kritiseret meget for sit første forsøg på at bringe en turnering til regionen som blev tildelt Qatar ved 2022 VM. Kritikken går på Qatars manglende overholdelse af menneskerettigheder og korruption når det gælder sikkerhedsforanstaltninger omkring arrangementet – eksempelvis medarbejdernes sikkerhed under konstruktionsarbejdet.

Israels minister for sport og kultur Chili Tropper som også mødtes Infantino, hilste hans bemærkninger velkommen og sagde, at de diskuterede et fremtidigt samarbejde mellem FIFA og Israel og tilføjede; Viljen til at bringe store internationale sportsbegivenheder til Israel.

FIFA præsidentens deltagelse i begivenheden vakte vrede hos palæstinenserne som derfor aflyste et møde mellem ham og chefen for det palæstinensiske fodboldforbund, Jibril Rajoub, i Ramallah, rapporterede Israel militær radiostation (Galei Tzahal).

MIFF har tidligere skrevet om chefen for det palæstinensiske fodboldforbund, Jibril Rajoub – eksempelvis;


FIFA efterforsker lederen af det palæstinensiske fodboldforbund for terrorstøtte. Efter Palestinian Media Watchs mange klager til det internationale fodboldforbund om Jibril Rajoubs støtte til terror, har organisationen besluttet at efterforske ham. Læs HER.

Og

Formand for palæstinensisk olympisk komitè opfordrer OL-atleter til at boykotte Israel. Hylder algerisk OL-atlet for at nægte at konkurrere mod israelsk judoka for ikke at få “beskidte hænder”. Læs HER.

Palæstinenserne var vrede både over foreningen med en Trump-embedsmand, hvis politik førte til, at palæstinenserne afbrød forbindelserne med USA samt at The Friedman Center for Peace through Strength blev placeret i Museum of Tolerance i Israels hovedstad Jerusalem.

De palæstinensiske myndigheders (PA) udenrigsministerium kritiserede begivenheden og sagde, at Friedman er “berygtet for sine ekstremistiske holdninger og støtte til annektering, kolonisering og andre forbrydelser mod folkeretten ud over hans berygtede indsats for at benægte det palæstinensiske folks umistelige rettigheder.” Læs hvorfor israelske bosættelser IKKE er i strid med folkeretten HER.

Ved begivenheden i Jerusalem deltog embedsmænd fra Trump-administrationen, inkl. tidligere udenrigsminister Mike Pompeo og tidligere finansminister Steve Mnuchin samt israelske embedsmænd, ambassadører og forretningsmænd samt tidligere premierminister og nuværende oppositionsleder Benjamin Netanyahu som var en del af Abraham-aftalerne

Andre internationale gæster var Hall of Fame NFL quarterback Peyton Manning.

Tidligere på dagen lancerede Knesset desuden et nyt møde dedikeret til Abraham-aftalerne – læs HER.

Jared Kushner og Ivanka Trump deltog sammen med Netanyahu.

Netanyahu mødtes med Jared Kushner og Ivanka Trump i Knesset før begivenheden, her sagde han blandt andet: ”Så længe folk sagde, at fred ikke kan opnås med den arabiske verden uden fred med palæstinenserne, kunne vi ikke opnå fred. Vi brød det palæstinensiske veto og indgik fire historiske fredsaftaler.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp